ons hotel

donderdag 29 maart 2007

3 km kabel


Vandaag is er 3 km telefoon-, internet-, en satellietkabel bezorgd, nog net niet met de mededeling "have fun". Na het weekend gaan we maar eens beginnen, we laten eerst de enorme hoeveelheden op ons inwerken. Er liggen hele spoelen in de gang naar de woonkamer. Als we overhouden, meten ze wat er nog op de rol zit en nemen ze dat gelukkig terug. Schappelijk toch? We moeten ze bellen als we de kabels hebben gelegd, en dan komen ze alles aansluiten. Pepijn wil het dus allemaal zo snel mogelijk doen.
Vandaag zijn we onderweg naar de dansschool even langs de groothandel geweest om wat ingredienten in te kopen voor onze nieuwe menukaart. 

Het is hier momenteel werkelijk prachtig weer, de weersverwachtingen voor het weekend zijn schitterend, we zien al redelijk wat belangstellende wandelaars voorbij komen, dus we hopen op een gunstig weekend. Morgen zijn we nog wel een dagje bezig met keuken schoonmaken, menukaart afmaken en plasticifieren, en het terrasmeubilair buitenzetten. Op een gedeelte van het terras ligt een volledig vermolmde houten vlonder over de tegels, die willen we er eigenlijk ook morgen nog uitslopen, omdat gasten er doorzakken of hun nek erover breken.
Omdat we vorige week niet naar dansles waren geweest hadden we redelijk wat gemist, bovendien was het best ingewikkeld allemaal, dus de lerares had vandaag haar handen vol aan ons. Vooraf hebben we lekker een hapje gegeten bij een sjieke Chinees, dat was echt het beste Aziatische eten wat we tot nu toe in Duitsland gegeten hebben. Pepijn had Nasi Goreng die echt Indonesisch gekruid was, we wilden eerst de twee schotels verdelen, maar we roken gelukkig op tijd dat het geheimzinnige kruid waar ik allergisch voor ben erin zat.
Gisteren kwam om 18.00 uur de stoom weer uit mijn oren, ik had weer de hele middag vruchteloos zitten wachten op een inchecker, die natuurlijk weer zonder garantie over die &%$@# – hotelsite had geboekt en natuurlijk weer niet was verschenen. De derde keer al deze week! Om 18.01 uur ben ik naar die site gesurfd en heb ik de voorwaarden veranderd: de dag vóór aankomst kun je niet meer annuleren, en je kunt alleen nog maar boeken onder vermelding van een geldig creditcardnummer. Kom je niet opdagen of bel je te laat af, dan halen wij het geld van je creditcard. Dit moet de niet-serieuze boekers ontmoedigen. Je weet een dag van te voren meestal echt wel of je gaat komen of niet, echt heftige uitzonderingen daargelaten. Toen Pepijn thuis kwam van de cursus (waar naartoe ik dus mee had gekund, onze andere gasten aten niet hier), was hij het helemaal met mij eens, hij baalde er ook van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.