ons hotel

dinsdag 31 maart 2009

Het wordt lente!

Na een valse start, een paar weken geleden, ziet het er naar uit dat het ook hier eindelijk lente wordt. Vanaf vandaag wordt stralende zonneschijn verwacht, en vanaf het weekend zelfs temperaturen van 16 tot 20 graden! Alleen hoog boven op de berg ligt nog sneeuw, maar dat gaat natuurlijk nu ook in een rap empo verdwijnen. Tot nu toe hebben we voor het aankomende weekend nog geen reserveringen, maar als het het warm wordt, kan dat snel veranderen. Aangezien ik dan jarig ben, zou ik het helemaal niet erg vinden als we zaterdag leeg blijven, kunnen we samen gezellig wat ondernemen. Zo hebben we nog 2 vrijkaartjes voor een pretpark liggen én 2 vrijkaartjes voor een dansavond (dat zou ook voor het eerst in maanden weer eens zijn).

We hopen dat het mooie weer nog even zo blijft. Stralend weer met Pasen is goed voor de omzet. Vorig jaar regende het annuleringen door een plotselinge sneeuwstorm, hopelijk blijft ons dat dit jaar bespaard. We hebben onze annuleringsvoorwaarden nog even wat aangedraaid, zodat bij de meeste goedkopere pakketreserveringen annuleren niet meer mogelijk is. Ja sorry hoor, wij zijn geen liefdadigheidsinstelling, wij moeten ook eten… Met de boekingen voor Pasen loopt het trouwens gigantisch goed. Wie nog een tweepersoonskamer wil, moet snel zijn!

We hebben gisteren onze "Ruhetag" al gehad, al was er helemaal niets rustigs aan. We moesten naar een vergadering in Deggendorf, toen we daar toch waren dan maar gelijk naar de groothandel, de bouwmarkt, enz. Ik ben er nog moe van! De meeting was niet zo heel erg nuttig. Er werd voornamelijk opgelepeld wat er vorige week allemaal in de uitgebreide mailing van het TourismusVerband Ostbayern stond. Wie komen er altijd heel gemotiveerd naar zo’n vergadering? Juist, ja, de mensen die toch hun post wel lezen…. Het was een teken aan de wand dat er verder niemand uit Lam was.

Ik wil eigenlijk vandaag nog wel even naar Nyrsko, hier net over de grens. Daar staat een grote brillenfabriek waar je heel voordelig een nieuwe bril kunt kopen. Zij maken alle brillen voor winkels/merken als Apollo Optiek, Pearle, Rodenstock, enz. Mijn huidige bril heeft een schroefje wat steeds los gaat, heel vervelend. Het wordt dus eens tijd voor een vervroegd verjaardagsgeschenk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.