ons hotel

dinsdag 5 januari 2010

Hebben wij weer ...

Het jaar is pas 5 dagen oud, en wij hebben alweer een hoop dingen waarvan meerdere goede vrienden zouden zeggen: "bij jullie gaat nooit iets normaal!"
Ten eerste is onze onvolprezen stagiair vandaag voor de vierde keer in anderhalve week niet gekomen zonder wat dan ook te melden. Pepijn heeft ‘m medegedeeld dat hij maar meteen helemaal mocht wegblijven, want het is beter plannen in de wetenschap dat er niemand komt dan dat je denkt dat er misschien iemand zou kunnen opdagen. Het is de frustratie niet waard.
Dan vond de afwasmachine het zondag wel welletjes geweest, en veroorzaakte een gigiantische lekkage. Er is een rubber ring kapot en die is bij de fabrikant besteld en zou over een paar dagen geleverd moeten worden. Sindsdien wassen we met de hand af. Gelukkig is dit niet een week eerder gebeurd toen we zo vol waren!
Gisteren was ik in Regensburg om een nieuwe computer te kopen. De oude vertoont steeds meer kuren en voordat hij helemaal crasht moet hij vervangen worden. Al helemaal omdat we weer een hele grote vertaalopdracht hebben binnengesleept. Ik ben dus heel blij thuis gekomen met een nieuwe computer. Wat we vandaag ook probeerden, we kregen hem niet aan de gang. Na een belletje naar het achterlijk dure servicenummer kwam de aap uit de mouw dat het niet aan ons lag maar aan de computer. We hebben nu de optie af laten halen door UPS en door de fabrikant laten repareren (krijg je dus weken later dezelfde gare bak weer terug) of de optie helemaal terug te rijden naar Regensburg (heen en terug 220 km) om daar de strijd aan te gaan met de winkelier. Als het deze week rustig is kunnen we misschien voor de tweede optie gaan en gelijk even een middagje naar de uitverkoop. Helaas is morgen weer alles dicht voor de zoveelste katholieke feestdag.
Verder moesten we ook een nieuwe fax hebben en voor deze moet je doorgeleerd hebben. Ik heb de hele dag met de gebruiksaanwijzing gezeten en kom er niet uit hoe je ermee moet faxen. Je kunt er een heleboel mee, maar de optie "gewoon even een fax versturen" staat niet in de handleiding. We studeren morgen even verder.
Ook hebben we een onwillige sneeuwploeg die nu zelfs met startspray niet wil starten, dus we scheppen ook nog eens met de hand alle sneeuw in de bittere kou.
Sandra belt net ook nog op dat ze over een trapje is gestruikeld en haar enkel heeft gekneusd of haar enkelbanden heeft verrekt. De dokter is er in verband met de feestdag ook niet, gaat ook wel even duren voordat Sandra weer mobiel is.
Kortom, het houdt ons weer lekker van de straat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.