ons hotel

donderdag 14 oktober 2010

Goldene Oktober

Zo worden de weersomstandigheden hier genoemd die men in Amerika "Indian Summer" zouden noemen. Prachtig weer voor de tijd van het jaar, met prachtige herfstkleuren in het bos. Het is echt genieten. Zondagmiddag waren we leeg, en zijn we na de gedane arbeid zelf lekker gaan wandelen. Onderweg kwamen we tot de conclusie dat dit echt de derde keer of zo in een jaar was dat we in het bos liepen…. We wilden nog steeds naar de Sahneberg, een in de wijde omtrek beroemde tearoom in het bos tussen Lam en Lohberg, maar aangezien zij net als wij op dinsdag Ruhetag hebben, kwam het er steeds niet van. Het was er druk, de taarten waren er ook gigantisch groot en van een superkwaliteit. We gaan proberen of we deze zondag of maandag misschien weer kunnen wandelen of iets anders leuks kunnen doen, het gaat nog maar een paar weken zijn tot de winter invalt. We hebben ook al redelijk stevig nachtvorst.
Dinsdag hadden we nauwelijks een Ruhetag, we moesten op aankomsten wachten tot laat op de dag. Toen het al bijna donker was konden we eindelijk weg. We hebben in Regen een nieuw Grieks restaurant geprobeerd, en dat was dik in orde. Het lijkt erop dat dit restaurant er altijd al zat, maar het viel niet op totdat het vorige maand verbouwd is. Nog een reden om in Regen te gaan eten, het heeft eenzelfde soort moderne inrichting als onze favoriete italiaan in Regen. Toen we via een omleidingsroute de stad uitgeleid werden, viel ons ook een Chinees restaurant op wat we nog nooit eerder gezien hadden.
Het is hier ondertussen gemiddeld druk voor de tijd van het jaar. Je ziet het typische naseizoen-patroon dat de weekenden goed bezet zijn, dat iedereen op zondag uitcheckt en zondagmiddag leeg is, en dat het dan gedurende de week relatief rustig is. Ook dit weekend is weer zo'n zelfde situatie. Vanwege het mooie weer van de afgelopen weken en een voor ons doen grote hoeveelheid zakenreizigers, hebben we bijna de dubbele hoeveelheid gasten door de deur in vergelijking tot de eerste helft van oktober vorig jaar.
De komende weken hebben we veel afspraken buitenshuis. Oktober en november zijn traditioneel maanden dat er veel vergaderd wordt, na de drukke zomer en voor het skiseizoen en de feestdagen. Afgelopen maandag had ik verhuurdermeeting van Lam, Pepijn gaat over anderhalve week naar de TipTopmeeting, dan ga ik 2 weken later eerst naar het ene seminar en dan de andere dag naar een andere vergadering, dan gaan we de week erna naar de vakantiebeurs in Leipzig en een paar dagen later begint dan onze vakantie. Waar we heen gaan weten we nog niet, we hebben vorig jaar gezien dat er zoveel last-minute aanbiedingen zijn in november dat we ons laten verrassen. We zouden graag eventueel weer op een cruise willen, en sinds een week beginnen de cruise maatschappijen goed te stunten, dus we wachten het nog heel even af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.