ons hotel

vrijdag 17 januari 2014

Druk rustweekje

Wie denkt dat we een rustige sluiting hebben gehad: dream on. We hebben de afgelopen 10 dagen een dagtaak gehad aan het aannemen van reserveringen voor de zomer, de boekhouding, naar de groothandel, en zakelijke afspraken. We zitten er redelijk doorheen. Pepijjn heeft welgeteld 1 dag een beetje kunnen verven in een kamer.

Dan doen we deze weken ook nog een cursus tot bedrijfshulpverlener. Dat is sinds dit jaar verplicht voor iedereen die 2 of meer medewerkers tegelijk op de werkvloer heeft. Eigenlijk moet er maar 1 bedrijfs-hulpverlener per bedrijf zijn als je minder dan 20 medewerkers hebt, maar we wilden allebei graag. Het kwam precies goed uit dat de 2 halve lesdagen in onze sluiting vielen en de lange dag buiten onze sluiting een dinsdagmiddag- en avond is. Het is interessant en we hebben met de collega's ook veel lol. Het vroege opstaan was wel een crime, dat kunnen we allebei echt niet.

Dinsdag zijn we naar een horeca-meubel-showroom in de buurt van München gereden. We hadden ze op de beurs in Salzburg gezien, en we wilden nog steeds een keertje komen proefzitten. In de hotelkamers staat als enige relikwie van de vorige eigenaren nog een jaren 70-stoeltje, en het is hoog tijd dat daar nu eens iets leukers/beters/hippers voor in de plaats komt. Deze fabrikant heeft honderden modelletjes, die je in alle mogelijke stoffen en kleuren kunt bestellen. We hebben veel gezien, en een staal mee naar huis gekregen, maar er is nog geen beslissing. We hadden echt de slechtste dag van de week uitgekozen: koud, natte sneeuw, slagregens. We hebben behalve het bezoek aan de showroom en lunchen in Erding verder niets gedaan met onze dag. We wilden nog een rondje lopen door het centrum van Erding, maar dat hebben we na een paar minuten nat koukleumen maar opgegeven. Het werd tegen het eind van de middag echt spiegelglad, dus we wilden ook zo snel mogelijk zien dat we veilig thuis kwamen. De volgende ochtend werden we wakker in een witte wereld, maar de pret duurde niet lang: het is buiten nog steeds ruim boven nul, dus het meeste is inmiddels weer weggedooid.

Door het gebrek aan sneeuw is er in de hele regio ook een ernstig gebrek aan hotelgasten.We hebben nog wat klantjes die wat oude hotelbonnen inleveren deze week, maar voor de rest is het armoe troef. Zoals gezegd: er bellen heel veel mensen voor hotelreserveringen, maar alleen maar voor de zomer en de christelijke feestdagen in juni. Qua weersomstandigheden blijft het afwachten of het wintersportseizoen nog gered kan worden. Van 10 tot 14 februari vinden in Lam de Special Olympics plaats (Olympische spelen voor geestelijk gehandicapten), en er zijn al vragen van de organisatie hoe dat moet als er geen sneeuw is. Die week is het hotel nog extreem leeg, dezelfde trend bij de sporters als algemeen: niemand maakt een reservering zolang er geen sneeuw is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.