ons hotel

vrijdag 3 februari 2017

Februari

Ineens zag ik dat ik al een maand niets gepost had. We waren natuurlijk 2,5 week dicht en niet thuis, en de afgelopen week hebben we hard gewerkt. We zijn er weer moe van.

Meteen bij thuiskomst werden we geconfronteerd met een afgeslagen verwarming. Het heeft heel wat werk gekost door de monteur om alles weer aan de gang te krijgen. De pomp van de verwarming was vastgelopen waardoor hij was uitgevallen. Gewoon domme pech, de pomp dateerde als uit 1979, en het was ook gebeurd als we wel thuis waren geweest. Nu was de verwarming van 1 kamer een beetje aangevroren en was de douchekraan daar kapot gevroren, maar gelukkig viel het mee.

We werden afgelopen woensdag door de Telekom omgeschakeld op een nieuwe telefoonverbinding. De analoge telefoondiensten worden in onze regio opgeheven, daarvoor krijgt iedereen VoIP. Dat dat in veel gevallen niet goed ging, hadden we al gehoord, en ja hoor, we hebben meer dan 24 uur zonder telefoon gezeten. Internet stond ook een dag lang aan-uit te flipperen. Zo geweldig, die nieuwe techniek. We moesten een nieuwe dure router kopen voor VoIP terwijl de oude nog perfect werkte, een duur grapje. Toen bleken we weer een andere nodig te hebben vanwege onze telefooncentrale. Nu doet alles het gelukkig, maar het was even zweten.

Dan hebben we een zeurkous in huis die iedere dag een nieuwe rare allergie verzint. Ze weet alleen niet hoe de stoffen heet waar ze een probleem mee zegt te hebben. Erg raar, iemand die zoiets heeft, kan het altijd uitleggen. Wij hebben gisteren onomwonden gezegd dat ze beter ergens anders kan gaan eten, aangezien wij het risico niet kunnen nemen, en wij ook door de combinatie van verschillende allergieen niets zinvols aan kunnen bieden. We willen alles voor iemand koken, we hebben ook al veel ervaring zonder gluten, lactose, bepaalde eiwitten, vlees, of noten te koken, of zelfs een combinatie daarvan, maar dan moeten we het wel duidelijk van te voren weten.
Vanmorgen had ze ineens weer een nieuwe allergie. Pepijn heeft toen een duidelijk gesprek met mevrouw gehad wat er nou precies aan de hand was, waarbij ze toegaf dat ze over alles had zitten liegen, en alleen maar interessant wilde doen. We hebben daarop de speciale hypoallergene broodjes (geen lactose, geen gluten, geen noten, geen andere allergenen), die heel erg duur zijn, op de rekening van de gast geboekt. Als mensen echt wat hebben, laten we ze natuurlijk niet betalen voor lactosevrije melk of glutenvrij brood. Het is voor die mensen al vervelend genoeg als je zo op vakantie moet. Maar die gasten hebben zowiezo altijd wat bij zich, en melden het vantevoren duidelijk aan. Het was al verdacht dat die mevrouw zelfs geen crackertje of reepje bij zich had, en dingen ging zitten eten waarvoor ze zogenaamd allergisch was.
Wij vinden h
et een nieuw dieptepunt dat gasten interessant  gaan zitten doen over ziektes die ze niet hebben, zonder enige schaamte toegeven dat ze daarover liegen, en daarmee de geloofwaardigheid van mensen die echt wat hebben onderuit halen. We kennen genoeg mensen die echt een heftige allergie hebben, en zonder goede voorbereidingen en afspraken eigenlijk niet met vakantie kunnen. 

Vanaf overmorgen zou het hier weer zwaar gaan sneeuwen, en zouden we weer Siberisch koude temperaturen krijgen. Aankomende week zijn we bijna leeg, want sneeuw wil iedereen, maar het mag vooral niet sneeuwen of koud zijn tijdens het verblijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.