ons hotel

woensdag 26 april 2006

Lawine


Er komt nu een complete lawine van “Papierkram”, zoals de Duitsers dat noemen, op ons af. Ze vinden dat ze in een erg bureaucratisch land wonen, maar dat is hier in Nederland ook niet mis! Als je de lijst ziet van alle instanties die we moeten inlichten, word je er helemaal eng van.
Gisterenavond laat zijn we thuisgekomen. Op de laatste ochtend hadden we een afspraak voor een proefrit bij een soort autogroothandel die een paar honderd ex-leaseauto’s had staan. We hebben er binnen ons budget een hele mooie (vinden wij) Fiat Stilo JTD stationwagon op de kop getikt. Hij is net 2,5 jaar oud en ziet er uit als nieuw, en rijdt ook zo, dus daar gaan we hopelijk veel plezier van hebben op onze tripjes naar de groothandel. Over een week of twee kunnen we hem pas ophalen, dat heeft onder andere te maken met het Duitse systeem van kentekenplaten, die niet bij de auto maar bij de eigenaar horen, en die altijd beginnen met de afkorting voor het district. Voor 10,20 Euro extra kan je een zelf uitgezocht kenteken krijgen, daar zullen we zeker gebruik van maken, wat dacht je bijvoorbeeld van CHA-RM-111 of zo? CHA-OS-666 mag ook maar de Chaoten in Duitsland is een groep reltrappende anarchisten, dus dat doen we toch maar niet…..

Dit is ‘m dan!
We weten ondertussen trouwens nog steeds niet wat de METRO (Makro-groothandel) in Regensburg nou eigenlijk in het assortiment heeft, want er stond een weinig klantvriendelijke dame bij de ingang, die voet bij stuk hield: géén pas is ní­et naar binnen, ook al wil je alleen maar prijzen weten. In Clermont-Ferrrand kon je zo doorlopen, ook al kon je alleen wat kopen met klantenpas, en in Amsterdam werden we na een (beleefd) gesprek alsnog toegelaten. Beetje andere houding dus dan we gewend zijn, al kan het ook meespelen dat de dame in kwestie volgens ons Tsjechische was, en dat daar nog wel een stukje communistische mentaliteit in zit soms, zo van voorschrift is voorschrift. (soms, niet meestal, maar je komt ze nog steeds tegen)
Gisterenmiddag en -avond zijn we in acht uur naar huis gereden. Dat lijkt zo’n beetje de gangbare rijtijd inclusief stops voor ons. Het is totaal ongeveer 850 km die je moet afleggen van Lam naar Amsterdam of vice versa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.