ons hotel

maandag 6 april 2015

Zwaar weer

En zo zijn we alweer een paar weken verder. Ondertussen hebben we alle mogelijke weersomstandigheden gehad, van prachtig lenteweer tot sneeuwstormen. Ook heeft de lentestorm van 31 maart schade aan het dak aangericht, en is er in de tuin een boom omgegaan.


Omdat we dagen lang een zware sneeuwstorm hadden, was het pas op Goede Vrijdag veilig genoeg om op het dak te gaan. Gelukkig zit er onder de dakpannen nog een beschermlaag, dus nat zijn we binnen niet geworden. Pepijn heeft alles weer terug kunnen leggen, vast kunnen cementen en kunnen repareren. Ook hebben we van een vriend van een bekende identieke dakpannen kunnen overkopen, dus we hebben weer een paar extra voor de volgende storm.

Tijdens onze sluiting was het de eerste paar dagen fantastisch lenteweer. In plaats van binnen te verven, hebben we dan ook besloten de balkonhekken te verven. Precies toen het koud en naar werd, hadden we de balkonhekken bij de kamers aan de buitenkant klaar, en konden we binnen verder.

In 2 kamers hebben we de plafonds en de muren geverfd. Door de plafonds te verven zijn de kamers optisch een paar vierkante meters groter geworden. Ook hebben we de lelijke TL-buizen vervangen door sjieke LED-strips, en het ganglicht door een hip spotje.


Dan hebben we precies in die week een hoop sores gehad met de afwasmachine. De afwasmachine lekte al een tijdje, Pepijn wist ook waar het vandaan kwam, dit probleem hadden we een paar jaar geleden ook al eens. We hebben gewacht met de machine uit elkaar te halen totdat we dicht waren, aangezien we al wisten dat het een grotere ingreep werd. Pepijn heeft contact opgenomen met de importeur voor een nieuwe dichtring en een nieuwe rotor voor de pomp. Een paar jaar geleden kostte het rotorblad € 36 plus btw en transport, dus we dachten gewoon dat weer te bestellen, plus een extra dichtring. Helaas.....die machine wordt al jaren niet meer gemaakt, en de onderdelen ook niet meer. De enige oplossing was een hele nieuwe motor met nieuwe pomp, en dat grapje ging zeker € 1400 excl. BTW kosten. Niet echt een leuk geintje voor een 15 jaar oude machine. Oh ja, ze hadden wel een nieuwe, speciale aanbieding voor ons, alleen vandaag, slechts € 2900 ex BTW, maar wel metéén nu beslissen. Humor....

We hebben op internet gezocht, en heftig rondgebeld, maar het onderdeel was echt een vreselijk probleem. Een dealer in Straubing bood aan er maandagmiddag even naar te kijken, dus we hebben samen dat loeizware ding in de auto gehesen. Tja, hij had ook niet echt een goedkopere oplossing dan een reparatie van minimaal €1000, of een jong tweedehandsje van €2000- €2300 ex BTW. Dat vonden we toch ook niet echt een leuke deal. Voor wie het nog weet: we hadden onze machine (toen 5 jaar oud) voor een schijntje van de Librije overgekocht, dus die heeft zijn geld echt wel opgebracht. Mee terug naar huis dus. Ik had gelukkig mijn huiswerk al gedaan, en wist dat de Metro vanaf 3 dagen later een afwasmachine in de aanbieding had. Op donderdagochtend heel vroeg zijn we dus gaan rijden (we wilden als eerste daar zijn, hij mocht niet uitverkocht zijn), en om 9 uur 's ochtends is hij besteld. De klantenmanager van de Metro heeft even persoonlijk met de fabriek gebeld dat er haast bij was. Het weekend dat we weer open gingen hebben we met z'n allen met de hand moeten afwassen, maar vorige week maandagmiddag was de nieuwe machine er. Lekker stil, alles wordt mooi schoon, iedereen is er blij mee. 


1 opmerking:

  1. Ik kan me voorstellen dat jullie blij zijn met de nieuwe machine - afwassen met de hand is toch een hele klus.
    Er is altijd toch nog zoveel werk om het hotel netjes en geverfd te krijgen - jullie beiden werken toch zo hard en het is dan heerlijk als alles er weer zo netjes uit ziet.
    Groetjes uit Ottawa, Ida

    BeantwoordenVerwijderen