ons hotel

zondag 31 mei 2015

Ultra Trail


Zo, dit weekend was behoorlijk druk. Er was een groot evenement in Lam: de Ultra Trail. Dat is een soort marathon over onverharde paden, over bergtoppen, over 2700 hoogtemeters, 54 km afzien voor extreme sporters. Mijn ding zou het niet zijn. Het was de eerste keer dat het in Lam georganiseerd was, dus het was voor iedereen best spannend hoe het zou gaan. Wij hadden het halve hotel vol met sporters, en we waren het er met z'n allen over eens: volgend jaar graag weer. Wat een gezellige vriendelijke mensen! Van de gasten die wij na de loop nog gesproken hebben was de feedback dat het fantastisch goed georganiseerd was, dat ze zeker volgend jaar weer mee gingen doen, en dat ze dan ook weer hier kwamen slapen. Wij hebben natuurlijk de unique selling point dat we precies tussen start (Seepark) en finish (Marktplein) liggen.

Even een paar willekeurige foto's (van ons niet bekende deelnemers), zodat je kan zien hoe zwaar het parcours is. Wij kennen het parcours wel, wij hebben dit alles al minimaal 1x gewandeld:


Een aantal van onze gasten bleken echt geoefend te zijn, en vaak aan dit soort dingen mee te doen. Wij hadden de uiteindelijke winnaar en de nummer 2 in huis, en nog veel meer hoog geklassificeerden, onder andere nummer 14 en 15. Overigens waren er ook gasten die 300ste zijn geworden, maar net zo'n lol hebben gehad.

Nu is het vandaag een beetje rustiger geworden (heel normaal voor een zondag), maar vanaf morgen gaat het weer hoogseizoen-achtig verder. Voor morgen hebben we bijna niets meer vrij, een unicum voor een maandag! Aanstaande donderdag is hier weer een katholieke feestdag (Frohleichnam/ Sacrementsdag), dus veel mensen hebben 3 dagen vrijgenomen en zijn hier de hele week.Vanaf morgen wordt het hier ook warm, voor de hele week is er 25-30 graden voorspeld. Eindelijk een beetje goed weer! Je kunt aan de foto's van de Ultra Trail ook zien hoe koud, mistig en nat het gisteren was.

Ondanks een natte, koude en rustige meimaand, stevenen we toch weer af op een mooi maandresultaat.  Weer slepen we er een plus uit. En de boekingen voor de komende maanden beginnen echt lekker te lopen, er zijn reisorganisaties die iedere dag wel iets bij ons boeken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten