ons hotel

zaterdag 5 september 2015

De oerknal


We hebben gezellig bezoek, Vanessa en Remi zijn er, dus we zijn dinsdag toen het nog zo heet was samen gaan wandelen bij Schwellhäusl, daarna terug naar het hotel gegaan en nadat we alle nieuwe gasten hadden ingezameld zijn we gezellig gaan eten bij 1 van onze favoriete pizzeria's in de regio.
 
Donderdagavond stonden we net na negenen in de keuken voor onszelf wat te koken, toen er een doffe knal van onder de kookplaat kwam en een lichtflits. Einde inductiekookplaat.... Pas even later hadden we door dat de verlichting in het restaurant en de gangen ook uit was. Wij dus de stoppen er weer in gedaan, maar de lichten bleven voor het grootste deel uit. Oh nee hè....een van de fasen van de hoofdzekering.....
Tsja....toen hadden we een probleem om een electricien te vinden, want onze eigen electricien was op vakantie. Uiteindelijk hadden we om iets van half elf / elf uur iemand gevonden die kon en wilde komen, en ook de juiste materialen had. De gemiddelde vakman die alleen privé-huishoudens doet, heeft geen meerdere 50 of 63 Ampere blokken direkt bij de hand. Tot ver na middernacht is de beste man bezig geweest om het probleem op te lossen. Niet alleen was er een 50 A fase uit de hoofdzekering geslagen, uit de huisaansluiting ("het kastje naar de straat") waren ook twee 63A fase-zekeringen kapot. Gisteren ben ik in Straubing op jacht geweest naar een nieuwe inductiekookplaat. We hadden sinds jaren nog wel een andere liggen die ooit na een fout in het bedieningspaneel gerepareerd was, maar die was sindsdien nog ongetest.  De redenering was dus een tweede plaat aanwezig te hebben nieuw in doos, zodat de keuken die avond in elk geval open zou kunnen.
Toen de eigen electricien kwam voor de kookplaat, bleek die we hadden nog te werken, dus de nieuwe kan terug (de maten waren ook niet optimaal voor ons fornuis).

Verder is het eindelijk wat koeler geworden. Een groot deel van de zomer was dit jaar gewoonweg overdreven heet, ten dele ruim boven de 30 graden, nu is het prachtig wandelweer en dat zie  je terug in de activiteit op de wandelwegen. Raar genoeg is het in het hotel even wat rustiger maar dat is messchien te verklaren doordat de langetermijns-weervoorspelling in eerste instantie buitengewoon dramatisch slecht was. Natuurlijk wordt de soep dan weer niet zo heet gegeten, maar mensen richten zich in de planning daar toch naar (al zouden ze beter moeten weten).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.