ons hotel

zondag 20 maart 2016

Terug van weggeweest

Dit weekend hadden we een topweekend. Je kunt merken dat het langzaam lente wordt en de gasten er weer zin in hebben. Goed zo, want we werden maar wat moedeloos van de dooie wintertijd. Ook de komende weken hebben we een prettige bezetting. Pasen zijn we nu zelfs al vol. Volgens het weerbericht (voor zover dat een week van te voren klopt) zou het volgend weekend 17 graden moeten worden. Dat verklaart ook waarom mensen zo aan het boeken zijn. Deze week was het al heel aardig, maar dinsdag werden we ineens verrast met een redelijke hoeveelheid sneeuw. Net toen we de dag ervoor tegen elkaar gezegd hadden dat het terrasmeubilair wel naar buiten kon.....

We hadden dit weekend ineens een bonuskamer. Iemand belde een paar weken terug op om te vragen of we dit weekend een kamer vrij hadden. Hij ging het met zijn vrouw bespreken en moest nog vrij vragen bij zijn baas. Nooit meer gemeld, gebeurt wel vaker. Ineens stond er vrijdagmiddag bij Pepijn een stel voor de balie die bij hoog en laag beweerden een boeking te hebben. "Waar is uw bevestiging? Heeft u een voucher?". Hadden ze allemaal niet. Nou ja, dan even hier afrekenen en in een van de weinige lege kamers geschoven. Ik kan mij die meneer nog herinneren, daar heb ik gewoon een heel normaal gesprek mee gehad, die klonk toch niet blond aan de telefoon..... Het hele weekend heeft die man mij vuil aangekeken terwijl hij zwijgend langs de receptie liep.

Vorige week zijn we nog even een paar dagen naar Nederland geweest. Het was gezellig, maar veel te kort. Het was super om iedereen weer te zien. Wel vonden we het overal zo koud. Hier in Duitsland wordt de verwarming in de winter tot tropische temperaturen opgestookt. Wij moeten er in het hotel aan mee doen, want anders is het geklaag niet van de lucht, ook al betekent het dat wij zelf in de winter binnen met korte mouwen rondlopen. De truien zijn hier al 10 jaar niet uit de kast geweest. Je raakt er helaas aan gewend, dus vinden we het in Nederland nu overal koud. Iets anders wat nu enorm opviel, was hoe smal en klein de straatjes en de parkeervakken in Nederland zijn. Ook merk ik dat ik steeds slechter tegen de drukte kan. Ik laat het liefste Pepijn rijden op de Nederlandse wegen. We hebben terug naar huis weer 's avonds en 's nachts gereden, dan is het heerlijk rustig op de Autobahn.

Even lachen: een vandaag uitgecheckte gast heeft op de comment card in de kamer geschreven "uw geurkaarsen ruiken niet zo goed". Nou dat kan kloppen, we hebben namelijk helemaal geen geurkaarsen.....

1 opmerking:

  1. Het is werkelijk heel gezellig om in Holland met vakantie te zijn, al is het soms niet lang genoeg. Maar het is wel wennen aan auto rijden, parkeren, enz. en ook de drukte op straat.
    Groetjes Ida

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.