ons hotel

zaterdag 6 januari 2018

Vermoeid

Zoals ieder jaar rond deze tijd, hebben we al een tijdje niets gepost. We waren te druk bezig met de jaarlijkse Kerst- en Oud&Nieuw-marathon. Ondanks dat de kerst buitengewoon rustig was dit jaar, voelen we ons toch weer gigantisch overreden. We merken het ook aan onze vaste medewerkster, die is niet zo goed en efficient als anders. We hebben haar vanaf morgen maar 4 dagen vrij gegeven, die moet duidelijk even bijkomen. Wij hebben deze week nog een aardig aantal gasten gehad. Helaas is in het dal de sneeuwpracht een beetje weggedooid, dus helemaal vol is het hotel nooit geworden. Boven op de berg sneeuwt het wel steeds, dus er kan volop gelanglauft en geskied worden. Dit jaar was de feestdag (vandaag is Driekoningen) helaas op een zaterdag, dus daar hebben we ook geen extra business van gehad. Ach, sommige jaren hebben we geluk met de feestdagen.

Dit jaar waren mijn ouders er met Kerst, en heel eerlijk vonden we het dus helemaal niet zo erg dat de kerstdagen qua gasten iets minder vol dan normaal waren. Ik vond desondanks dat het veel te snel weer voorbij was, en vond het vreselijk dat ze weer naar huis gingen. De laatste maanden missen we vrienden en familie toch zowiezo ineens heel erg. We hebben nooit heimwee of zoiets gehad, maar na bijna 12 jaar wordt het ook wel weer eens tijd voor iets anders. We willen ook wel weer eens spontaan een avondje uit of naar een cursus of concert of zo, en we moeten altijd dingen als verjaardagen, begrafenissen e.d. missen. Ik kon niet eens naar de begrafenis van mijn eigen schoonmoeder, of naar de bruiloft van goede vrienden! We zijn in al die jaren ook nog nooit naar lokale evenementen zoals de Pfingstritt, Rauhnacht, Dance on Snow, Drachenstich, Cave Gladium en dergelijke geweest, dan moeten we altijd werken. Dit jaar wordt er hard nagedacht hoe we nu verder willen met het hotel.

Morgen checken de laatste gasten uit, en dan valt het in januari op werkdagen helemaal dood tot het eind van de maand. Dat is normaal: mensen hebben geen geld meer na de dure feestdagen, ze zijn helemaal volgevreten en uitgefeest, en ze willen niet meteen de eerste weken van het nieuwe jaar  hun vakantiedagen aanspreken. De komende week zijn we dus een paar dagen helemaal leeg, tot volgend weekend. Tijd om lekker bij te komen, uit te slapen, en de hele waslijst aan dingen die de afgelopen weken zijn blijven liggen eindelijk eens te doen. Helemaal vrij zijn we dus niet: we moeten ook weer naar de groothandel, de adminstratie is blijven liggen, er moet hoog nodig eens wat was gedraaid worden, en de kerstversiering hangt overal nog.


3 opmerkingen:

 1. ik zie op google dat jullie hotel nu permanent gesloten is. Strekte met de afwikkeling en succes met alle toekomstplannen. Ik heb altijd met veel plezier jullie blog gevolgd. Het ga julie goed !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik was een trouw lezer van jullie blogs. Het gaf een goede inkijk achter de schermen van wat er allemaal bij komt kijken, ik vond het heel interessant. Kennelijk houden jullie er nu echt mee op.
  Komt er nog een echte afsluiter?
  Hoe dan ook, dank voor de openhartigheid en voor de toekomst beiden alle goeds, geluk en gezondheid gewenst, het ga jullie goed 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijn jullie ermee gestopt. Wat zou dat jammer zijn. Zulke professionals zie je niet veel. Veel voorspoed in de toekomst.

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.