ons hotel

vrijdag 8 september 2006

En weer een zere kont!

Vandaag zaten we weer bij de dierenarts, dit keer met Sissi. Diagnose: abces op de onderrrug door bijten/krabben van een andere kat. Gelukkig waren we er met haar een stuk eerder bij dan met Katja, dus het was nog niet zo gaan ontsteken en ze hoeft waarschijnlijk geen lange antibioticumkuur. De dierenarts vond haar zo charmant dat ze een lekker zakje kattensnoepjes mee heeft gekregen. Onderweg naar huis heeft ze op Pepijn’s schoot zitten miauwen (in het kooitje hield ze het niet uit) en lekker zitten snoepen. Grote hilariteit bij andere weggebruikers, zo’n kat op schoot op de passagiersstoel!

Vanmorgen zijn de gasten uitgecheckt die we onverwachts twee nachten hadden. Ze kwamen erg chagerijnig binnen, maar zijn heel erg tevreden weer uitgecheckt. Komt door het eten; bij het afruimen van de borden werd er gezegd: "Het is een tragedie dat we het niet op kunnen, het is zo lekker". Het humeur-probleem had niet zozeer met ons te doen of met het hotel, maar meer met de gezinssituatie: het was overduidelijk een tweede vrouw met een tegenstribbelende tienerdochter uit een vorige relatie. Zo geforceerd "gezellig met z’n allen met vakantie".

Vandaag kwam de ADAC atlas binnen. Wij hebben wat geld uitgetrokken om in de hotelgids te staan en hebben dus een exemplaar toegestuurd gekregen. De eerste jaren zal het nog een beetje zoeken worden op welke manier reclame maken loont en op welke manieren niet. Wij zijn het enige hotel in Lam dat erin staat, dus misschien werkt het in ons voordeel. Het zegt niet altijd wat over het medium als anderen er niet aan mee doen, de wat ouderwets aandoende hotels hier in de regio zien zowiezo weinig in geld uitgeven aan advertenties en iets "nieuwerwets" als internetboekingssites komt er al helemaal niet in.

We hebben het cursusboekje van de Bayerische Hotel- und Gaststättenverband (zeg maar de Horeca Nederland waar we lid van zijn geworden) binnen gekregen en aangezien we dit jaar toch niet met vakantie gaan, hebben we een aantal leuke cursussen uitgekozen om te gaan volgen. Ik ga een cursus Toeristisch Tsjechisch voor beginners volgen en Pepijn gaat modern Beiers leren koken met regionale produkten. Beiden kunnen nuttig zijn denken we. We wonen ten slotte in Beieren, en de Tsjechische grens is slechts 5 km verwijderd. Bovendien is er vast vraag naar Beierse gerechten, en het concept van "in een nieuw jasje gestoken" spreekt ons wel aan.

Grote hilariteit vandaag: de dokterspraktijk waar ik was geweest voor de medische keuring voor de levensverzekering (die slechte, waar we geen vertrouwen in hadden) belde vandaag op of we nog even wat extra geld konden komen dokken of langs konden komen met de ziekenfondskaart. Ze waren namelijk niet voor alle onderzoeken betaald. Ik heb natuurlijk gelijk gebeld naar de levensverzekering, die verklaarde dat de arts de maximale vergoeding had ontvangen en dat ze die claim eigenlijk voor een dorpsdoktertje al rijkelijk hoog vonden. Mij werd aangeraden géén extra geld te betalen en niet mee te werken aan een claim bij het ziekenfonds. Ik heb meteen het ziekenfonds gebeld om ze ervan op de hoogte te stellen. Lekker brutaal: je verziekt alle tests, je praat mensen onnodig de meest vreselijke ziektes aan, je vult het formulier onvolledig in en als er gebeld wordt voor testresultaten ben je die kwijt. Resultaat is dat er nieuwe tests bij een andere arts moeten worden gedaan (verzekering blij, ik blij….) en dan heb je ook nog het lef om brutaal op te bellen voor extra geld.

We hebben per fax de juiste papieren ontvangen om de aanhanger op Duits kenteken te zetten, ze willen toch liever dat we met het origineel komen, dus we wachten nog even op Tante Post. Ondertussen staat de aanhanger in de garage te bezwijken onder het resultaat van heggen snoeien en ligt er nog een manshoge berg afsnijsel op de parkeerplaats. De tuin is toch iets groter dan in Amsterdam (beetje maar, paar duizend vierkante meter maar). We hebben inmiddels voor bijna alles een gemotoriseerde variant gekocht: zie je ons al gaan met een lullig heggenschaartje…. Vanwege de helling moesten we een speciale motorgrasmaaier mét wielaandrijving en iets met een snoer werkt ook al niet (stopcontact in de helling?).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.