ons hotel

donderdag 27 mei 2010

Je kan het dak op!

Uiteindelijk hadden we met Pinksteren nog 1 kamertje over. Echt bijna helemaal vol dus. We hadden heel veel blije mensen. Ook hadden we gasten die we gewoon niet begrepen: over echt werkelijk alles zeuren wat er allemaal niet goed was en dan aan het eind bij het uitchecken goede fooi geven en blij een hand geven met de mededeling "we komen zeker terug". Euh????
Ondertussen hadden we onze 3-persoonskamer na de inbouw van de airco eerst eens als super-luxe en supergrote 2 persoonskamer met terras en badkamer met badkuip geprobeerd aan te bieden. Waarom? Onze doelgroep lijkt een beetje verschoven en er boeken nauwelijks nog families, of ze boeken meteen 2 kamers. Prompt boekt er natuurlijk een familie en kan het 3e bed weer uit de kelder.
Dan hebben we het deze week wat rustiger, het weekend trekt het alweer aan en 3 Juni is Fronleichnam, Corpus Christi, hier belangrijk maar in NL een onbekende feestdag. Op dat moment wordt het dus weer druk.

In deze rustige tussenperiode hadden wij op de bovenverdieping maar 2 kamers bezet, maar gisteravond kwam van kamer 3 de klacht: ‘Het drupt in mijn kamer’ Daarom vol in kokstenue toch maar de zolder op, en ja, een kompleet droge zolder op 1 drupje na, precies boven die kamer. Plaat hout eronder, emmer, en voorlopig opgelost onder het motto ‘morgen verder’ want de gasten hadden nog 3 gangen spaans menu tegoed.
Vandaag was het dus zover, ik kon het dak op. 1 gebarsten dakpan, misschien nog het gevolg van de harde winter, en dat was het dan alweer. Verder nog wat geklust door één van de afzuigingen van het restaurant, overbodig geworden door de niet-roken wet, te verplaatsen naar de droogruimte voor de was, en wat andere kleine dingetjes
Voor die tijd ‘Confit de Canard’ , eendebout langzaam gegaard onder een laag vet, gemaakt, die kun je als het goed is 6 maanden houden in de koelcel maar ik heb zo’n idee dat deze het niet gaan halen, we hebben er vanavond al 2 van de 6 eendebouten van opgepeuzeld met zoetzure mango-citrussaus. Als de gasten niet snel zijn hebben we ze straks alle 6 opgegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.