Uiteindelijk hadden we met Pinksteren nog 1 kamertje over. Echt bijna
helemaal vol dus. We hadden heel veel blije mensen. Ook hadden we gasten
die we gewoon niet begrepen: over echt werkelijk alles zeuren wat er
allemaal niet goed was en dan aan het eind bij het uitchecken goede fooi
geven en blij een hand geven met de mededeling "we komen zeker terug".
Euh????
Ondertussen hadden we onze 3-persoonskamer na de inbouw van
de airco eerst eens als super-luxe en supergrote 2 persoonskamer met
terras en badkamer met badkuip geprobeerd aan te bieden. Waarom? Onze
doelgroep lijkt een beetje verschoven en er boeken nauwelijks nog
families, of ze boeken meteen 2 kamers. Prompt boekt er natuurlijk een
familie en kan het 3e bed weer uit de kelder.
Dan hebben we het deze
week wat rustiger, het weekend trekt het alweer aan en 3 Juni is
Fronleichnam, Corpus Christi, hier belangrijk maar in NL een onbekende
feestdag. Op dat moment wordt het dus weer druk.
In deze rustige
tussenperiode hadden wij op de bovenverdieping maar 2 kamers bezet, maar
gisteravond kwam van kamer 3 de klacht: ‘Het drupt in mijn kamer’
Daarom vol in kokstenue toch maar de zolder op, en ja, een kompleet
droge zolder op 1 drupje na, precies boven die kamer. Plaat hout
eronder, emmer, en voorlopig opgelost onder het motto ‘morgen verder’
want de gasten hadden nog 3 gangen spaans menu tegoed.
Vandaag was
het dus zover, ik kon het dak op. 1 gebarsten dakpan, misschien nog het
gevolg van de harde winter, en dat was het dan alweer. Verder nog wat
geklust door één van de afzuigingen van het restaurant, overbodig
geworden door de niet-roken wet, te verplaatsen naar de droogruimte voor
de was, en wat andere kleine dingetjes
Voor die tijd ‘Confit de
Canard’ , eendebout langzaam gegaard onder een laag vet, gemaakt, die
kun je als het goed is 6 maanden houden in de koelcel maar ik heb zo’n
idee dat deze het niet gaan halen, we hebben er vanavond al 2 van de 6
eendebouten van opgepeuzeld met zoetzure mango-citrussaus. Als de gasten
niet snel zijn hebben we ze straks alle 6 opgegeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.