ons hotel

donderdag 12 februari 2015

Treinreisje

Alweer bijna 2 weken verder....wat vliegt de tijd!
We hebben het zo druk met sneeuw scheppen dat we nergens anders aan toe komen. Daarnaast hebben we een dagtaak aan het invoeren en bevestigen van reserveringen voor de komende maanden. Afgelopen weekend hadden we een groep, en moesten we 3 dagen achter elkaar voor iedereen koken. Op zulke dagen kom je dan echt nergens anders aan toe.

Dinsdag hadden we sinds lange tijd weer eens een echte Ruhetag. Geen vertrekkers, geen aankomsten. Het enige was het niet zo optimale weer. Het was grijs, er hing een grote grijze wolk in het dal en het was bitter koud. Wat doe je in zo'n geval als je toch weg wilt? Pepijn wilde al een hele tijd graag met de trein naar Deggendorf. Ik had die route al een aantal keer gereden in het verleden, en het is echt zo mooi langs die spoorlijn. De trein gaat dwars door de natuur, en stopt onderweg op ieniemienie-stationnetjes waar je nog nooit van gehoord hebt. Door het hoogteverschil rijdt de trein door verschillende haarspeldbochten, waarbij je dus zicht hebt op het spoor waar je net reed of naar toe gaat. We hebben een Waldbahn-dagkaart gekocht, waarmee je op alle lijntjes van de Waldbahn (Bay. Eisenstein-Zwiesel-Deggendorf-Plattling, Zwiesel-Bodenmais en Zwiesel-Spiegelau-Grafenau) de hele dag onbeperkt kunt treinen. Onze hotelgasten krijgen bij hun verblijf overigens een nog veel uitgebreidere OV-kaart inclusief. Vanaf Zwiesel zijn we eerst richting Bodenmais gereden en weer terug, en terug in Zwiesel hebben we de trein richting Deggendorf-Plattling genomen. We zijn tot het eindpunt blijven zitten. In Plattling hebben we koffie/thee met taart genuttigd. Omdat het vreselijk koud was, besloten we terug in de trein te springen en terug naar Zwiesel te sporen. Daar hebben we bij de Griek gegeten.


Vandaag is het nog rustig, maar vanaf morgen zijn we 10 dagen zo goed als vol voor de carnavals-vakantie. Wie nog wat wil boeken moet snel zijn, we hebben nog maar een paar gaatjes vrij. Het volgende logje zal wel weer even op zich laten wachten.....

1 opmerking:

  1. Zo gezellig om met zo'n klein treintje weg te gaan - haarspelbochten daar gruwel ik van. Wij hebben hier in Canada net zoveel sneeuw als bij jullie, en natuurlijk zijn we altijd druk bezig met sneeuw scheppen. Verleden weekend was het hier in Ottawa zo koud, we waren de koudste hoofdstad van de wereld!! Natuurlijk blijven we dan lekker binnen.
    Groetjes uit een wit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.