ons hotel

donderdag 30 juli 2015

Even helemaal gehad

Weer bijna een maand geen blog... Wegens succes van het hotel geen tijd zullen we maar zeggen.... We stevenen weer af op een uitstekende maandomzet, maar daar moeten we dan ook hard voor werken. Ook mei en juni waren explosief goed, maar wel vermoeiend.
Sinds een paar dagen is het eindelijk niet meer zo warm, zo rond de 20 graden. Wij vinden het heerlijk, met 37 graden ga je ook geen gras maaien en ga je dood in de keuken. Na het weekend zou het weer erg warm moeten worden, we verheugen ons al weer op minimaal een week boven de 30 graden.

De laatste paar dinsdagen hebben we niet echt optimaal van onze Ruhetag kunnen genieten, en vooral wandelen is er enorm bij ingeschoten. De ene keer was het veel te heet, de andere keer hadden we vertrekkers die maar niet kwamen uitchecken, een andere dinsdag regende het pijpenstelen, en afgelopen dinsdag hadden we een hoop gedoe met aankomsten die weigerden met ons te communiceren over hun aankomsttijd (en die boos en onvriendelijk tegen ons deden dat we het gedurfd hadden ze mobiel te bellen). Als gevolg van nauwelijks ontspanning zijn we doodop, kort aangebonden en kwakkelen we met kleine zeurdingetjes als zere keel of hoofdpijn.

Afgelopen dinsdag zijn we, toen de gasten om de afgesproken tijd er nog steeds niet waren, maar even auto's gaan kijken. Het is toch wel verhelderend in een paar modellen te zitten. We weten eigenlijk nu al wat we voor auto willen, nu alleen even het juiste autootje vinden en, nog belangrijker, het geld ervoor. Ons beest is al 12 jaar oud, rijdt nog prima na 240.000 km op de teller, maar volgend jaar moeten er een aantal grotere reparaties gedaan worden die het economisch niet meer waard zijn. Je gaat niet bij zo'n oude auto met zo'n kilometertal, die nog een verzekeringswaarde heeft van 1200-1300 euro, een nieuwe distributieriem van bijna 1000 euro monteren. Bovendien heeft de auto sinds een week schade aan de bumper. Wat een gast bij onze medewerkster kon, kan ik met de (anderhalf jaar oude) auto van een gast ook. Achteruit uitparkeren, en een andere auto over het hoofd gezien....auw..... Het was die dag zinderend heet, het asfalt trilde helemaal, ik had haast én ik had vanwege de hitte slecht geslapen. In tegenstelling tot onze lapzwans van nog geen 2 maanden terug heb ik meteen schuld bekend, alles netjes ingevuld en meteen de verzekering gebeld. Jammer van het geld, maar zoals het slachtoffer ook zei is er gelukkig geen grote schade en is er niemand gewond geraakt. De soap met de Mondeo van Andrea gaat overigens nog even door: onze vriendelijke vriend beweert bij hoog en laag dat hij niets fout heeft gedaan, dus waarschijnlijk moet zij straks voor minimaal 50% van haar schade zelf opdraaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten