ons hotel

zondag 16 oktober 2016

Nog 3 weken

Deze week was het de hele week ook weer grijs, koud en nat. Vandaag is eigenlijk de enige mooie dag van de week. De kamerbezetting was voor het weekend dan ook dramatisch, maar we hadden niet anders verwacht. We hebben het echter druk genoeg. Onze website heeft een technisch probleem gehad, waardoor we eigenlijk ineens eind augustus een hele nieuwe site nodig hadden. Erg irritant in een drukke periode. We bouwen nu tussen de bedrijven zelf steeds stukje bij beetje aan de nieuwe site. Ik ben geloof ik ook nog nooit zo "bij" geweest met de boekhouding.

Ook is dit traditioneel de periode dat de boekingen voor Kerst en Oud & Nieuw beginnen te lopen. En ik moet zeggen: dit jaar gaat het als een trein. Als je meer dan 2 maanden van te voren al bijna 70% vol bent, doe je het erg goed. Mensen boeken steeds korter van te voren, maar het is echt opvallend hoe goed de feestdagen dit jaar lopen. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen ging het een stuk langzamer.

We zijn de laatste 3 weken ingegaan tot de wintersluiting. Wie langer meeleest, weet dat we ieder jaar de laatste weken altijd alleen maar een beetje sprokkelen, en dat de meeste gasten op z'n zachtst gezegd niet echt doelgroep zijn. Ook de laatste dagen hebben we een aantal aparte kostgangers gezien. Zo is er bijvoorbeeld uit de bierkoelkast gestolen - ook echt een teken van laagseizoenpubliek.  De komende 2 weekenden lopen nog wel aardig. Ik kan niet zeggen dat ik voor de rest veel serieuze aanvragen krijg voor de laatste weken. Velen zijn tijdvretertjes die helemaal niet willen boeken, maar zich gewoon vervelen op zondagmiddag. Net ook weer eentje: 5x heen en weer mailen "begrijp ik nou goed dat.....". Ja dat begrijpt u goed.... "Ja maar, ja maar.......". Ik ben maar even gestopt met terug te mailen, Pepijn mag zo, anders krijgt die mevrouw een bijzonder onvriendelijk antwoord. Met die mevrouw is al langer een voorgeschiedenis. Ze was hier ook al een keer, en dat was ook al erg vermoeiend.

Ieder jaar in deze periode krijg je ook veel aanvragen met hotelbonnen of geschenkbonnen. Ooit jaren geleden gekocht, nooit wat mee gedaan, die lopen dit jaar af, en ineens realiseren mensen zich dat ze feitelijk nog maar 3 weken hebben om ze in te lossen. Nu is het dus de schuld van het hotel dat mensen in de praktijk alleen nog maar voor slechts een zeer beperkt aantal data, en alleen nog maar met toeslag voor een andere kamerkategorie, kunnen aankomen. Gelukkig zijn we een jaar geleden gestopt met de ergste bonorganisaties, waar alleen maar rare mensen vandaan kwamen, die ook nog eens ter plaatse geen cent uitgaven. Er zijn ook goede organisaties, waar wel leuke mensen vandaan komen: laatst hadden we gasten die een kadobon voor 2 nachten hadden en er 8 nachten bij geboekt hadden.

Dinsdag was het weer gruwelijk slecht weer, dus zijn we bij de bouwmarkt klusspullen gaan kopen voor november. Over 3 weken komen er een aantal vrienden helpen klussen, we kijken enorm naar de visite uit, zelfs als er weinig uit onze handen komt. We hadden 2 karren vol met klusspullen, ik heb maar weer met m'n ogen dicht m'n creditcard gegeven.

2 opmerkingen:

  1. Laatste loodjes. Julli blijven thuis dit jaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, we gaan klussen dit jaar. Misschien dat we nog een paar dagen naar Nederland gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.