ons hotel

maandag 3 oktober 2016

Lange weekend overleefd!

We hebben het weer overleefd! Het lange weekend was heftig, en we zijn dan ook helemaal total loss. Voor morgen, onze Ruhetag, hebben we een slaapdag ingepland om even bij te slapen. De meeste gasten zijn vandaag uitgecheckt, en de dames gaan op dit moment nog met vereende krachten door de kamers heen.

Buiten is het ondertussen herfstig geworden. Tot gisteren was het nog prachtig weer, echt heerlijk terrasjesweer, maar nu is het koud en nat. De komende 2 weken zouden we een dagtemperatuur van 8 graden moeten hebben, niet echt warm dus. We hebben dan ook deze week niet zoveel gasten.
Ach, het is een bekend fenomeen. De laatste weken voordat we sluiten is het altijd een beetje sprokkelen. Dit weekend was legendarisch goed, omdat de feestdag op maandag viel. We hopen dat het laatste weekend van oktober ook zo goed wordt, dat is ook een lang weekend. En ook nog een "dubbele": Reformationstag (31 okt) is in Oost-Duitsland een vrije dag, en dat valt op maandag, en Allerheiligen (1 nov) is in katholieke Bundesländer een vrije dag, en dat valt op dinsdag. We zien al veel interesse voor dat weekend, maar mensen wachten het weerbericht even af. Als het droog is, kunnen we de laatste week voor onze sluiting nog een klapper maken.

Over klapper maken gesproken: de vering of ophanging van de auto maakt rechtsvoor rare kreunende geluiden. Het kan zijn dat de ree er toch voor gezorgd heeft dat we de auto kunnen afschrijven. Morgen maar even langs de garage om te checken of we er nog veilig mee kunnen rijden, of dat we met een gebroken veer rondrijden.... We hebben al even met de rekenmachine gezeten wat verstandig is, wat we kunnen veroorloven qua reparatie of misschien toch een andere auto.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.