ons hotel

zondag 12 maart 2017

Verherbouwen

Deze week lag ik weer eens in bed. De griep die alsmaar terug blijft komen.... Probleem is dat we niet goed uitzieken en elkaar blijven aansteken. Vandaag is de eerste dag dat ik me weer wat beter voel, en nu liep Pepijn vanmorgen ineens weer te snotteren.....

We hebben zojuist de deur gesloten tot 30 maart. Er gebeurt hier helemaal niets, de gasten dit weekend waren ook niet echt talrijk en hoogwaardig. Teken aan de wand is ook dat de telefoon de hele dag niet gaat, en er ook bijna niemand een email stuurt. Er is gewoon niemand die deze maand naar het Beierse Woud wil. De boekingen voor het voorjaar en de zomer beginnen wel langzaam te lopen.

We zijn weer eens die-hard aan het klussen. Nou ja, Pepijn dan hoofdzakelijk. We hebben vele jaren geleden een muur gebouwd tussen de gang naar de ontbijtzaal en ons privé-halletje. Die muur is later verplaatst en weer in elkaar gezet. In die rare omgebouwde constructie kwamen nu steeds meer scheuren, en het was duidelijk dat er eindelijk iets beters gebouwd moest worden. Dat is echter iets wat je niet kunt doen als je open bent, want als er geen muur meer staat, lopen de hotelgasten zo onze woning in. Bovendien is het 1 grote stofbende. De oude muur ligt er nu uit, sommige stukken stonden nogal los, andere delen boden weerstand en hadden een boorhamer nodig. De kat is gestressed naar buiten, dat gedoe in het territorium is niet fijn. Morgen gaan we naar de bouwmarkt om de juiste materialen te halen voor een nieuwe muur. Gelukkig kunnen wij allebei heel goed wandjes bouwen. We willen meteen het lelijke schrootjesplafond en de gebrekkige verlichting aanpakken, en er wordt geverfd. Het tapijt leggen we wel weer gewoon terug, dat ook nog aanpakken is qua tijd en budget deze week even niet haalbaar.

Rechts de gewraakte muur:
 Pepijn aan de klus:
 En weg is de muur:


Volgende week gaan we een paar dagen naar Nederland, omdat we wat papierwinkel moeten regelen. We hebben een vakantiehuisje aan de kust gehuurd voor weinig, het is natuurlijk nog geen toeristenseizoen. Voor die paar euro per dag hoeven we familie of vrienden niet weer lastig te vallen als logeeradresje, en we kunnen nog een fijne strandwandeling maken als het weer het toelaat.

De Renault fabriek heeft het een beetje druk, onze oude auto moet het nog even volhouden tot midden juni. Dat betekent dus nog 2 keer met de oude auto helemaal naar Nederland. We wilden eigenlijk dit najaar met de nieuwe auto met vakantie naar de Balkan, maar er kwam dit weekend zo'n achterlijk goedkope aanbieding van een bekende Europese airline langs vanaf Praag naar het Verre Oosten, voor dat geld kun je zo ongeveer nauwelijks naar Dubrovnik en Montenegro rijden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.