ons hotel

woensdag 10 maart 2010

Ingesneeuwd

Wat een weekend! We hadden een vergadergroep in huis die het hele hotel hadden afgehuurd, en die naast het vergaderen volpensioen plus koffiepauzes besteld hadden. Nu weten we weer waarom we tussen de middag geen warm eten serveren. En ze bleven ook nog elke avond tot 2 uur in de bar hangen. De eerste avond waren ze niet blij toen we zeiden dat we er nu wel een eind aan wilden breien. Ze zijn opgeschoven naar de bibiliotheek, vanwaar ik om kwart over 4 nog geluiden heb gehoord. Drie maal raden welke personen van de groep de volgende ochtend niet aan het ontbijt verschenen en er verder de hele dag uitzagen alsof ze door een bus waren overreden. Ze waren gelukkig wel tevreden.

Dit weekend zijn we ook nog ingesneeuwd. De coordinator van de vergadergroep kwam al vragen of ze in geval van nood konden verlengen. Er was in een paar uur een dik pak sneeuw gevallen, de medewerksters konden het hotel niet bereiken op zaterdag en de postbode kwam te voet omdat ze niet verder kwam met de auto. Het werd uiteindelijk best wel een toestand op de helling met meerdere auto’s dwars op de weg die in een slip geraakt waren, en de sneeuwploeg van de gemeente die er niet meer door kwam en geen zout meer had. Er zijn ook nog gewonden bij gevallen. Uiteindelijk hebben wij de burgemeester persoonlijk gesproken, die ook nog even langs kwam om polshoogte te nemen. Hij moest het groene licht geven om het allerlaatste zout wat voor noodgevallen bewaard was vrij te geven. Het heeft vele uren geduurd voordat de helling enigszins begaanbaar was. Hij kwam met zijn jeep met vierwielaandrijving met vierwielspin de helling op geglibberd toen de sneeuw en de brokkenmakers een beetje opgeruimd waren. Let wel, we hebben het hier wel over andere omstandigheden dan in Nederland met een beetje sneeuw! Uiteindelijk hebben onze medewerksters ons tegen half 3 kunnen bereiken. Om half 9 was de zaak al weer zo aan het volsneeuwen dat we ze naar huis hebben gestuurd voordat ze hier moesten overnachten…. Zondag waren we allemaal heel erg moe, maar ging het wat meer volgens plan. De groep moest een op zaterdag geplande activiteit naar de zondag verplaatsen, waardoor ze pas om half 4 weg waren ipv om 1 uur. De dames hebben het hoognodige aan de kamers gedaan, de rest volgt later deze week.

Gisteren kwam onze vaste gast midden op de dag binnen om te zeggen dat hij tegen beter weten in toch naar het werk was gegaan, maar dat hij zo ziek was dat hij nu naar huis ging en dus deze week niet bij ons kwam slapen. Dat was aan het fysieke toestand wel duidelijk te zien, daarover had hij ook gewoon kunnen opbellen. Nu zijn we dus even helemaal leeg, en kunnen we ons op de administratie storten. Inmiddels is het buiten weer erg mooi weer met een lekker zonnetje maar wel koud. Vanaf donderdag is er weer 5 dagen sneeuwval aangekondigd.Voor die tijd toch maar even de vriezer vullen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.