ons hotel

zondag 14 maart 2010

Ja, ja, er kan nog meer bij....

sneeuw…sneeuw…sneeuw… We worden er hier gek van. De Welt am Sonntag kopte vandaag groot op de voorpagina "Het is genoeg geweest! Afrekenen met de winter!" met een foto waar iemand heel groot in de sneeuw geschreven heeft "ik wil zomer". Er is geen buurman of collega of wie dan ook die deze zware sneeuwval nog leuk vindt. OK, de wegen zijn nog redelijk begaanbaar, maar zelf worden we gek van het sneeuwscheppen en het vele binnenzitten. De overnachtingscijfers in onze regio zijn voor iedereen tot een absoluut nulpunt gezakt. Potentiele gasten hebben zin in voorjaar, ze zijn bang dat ze ons niet kunnen bereiken met alle sneeuwellende, en in een zware sneeuwbui is het ook niet echt lekker langlaufen of skieen. Wij waren deze week helemaal leeg. Nog een paar daagjes en dan gaan we naar Nederland, en we hopen vurig dat de wereld niet meer wit is als we terug komen. De boekingen voor Pasen zijn momenteel ook nog gelijk aan nul, mensen willen eerst zeker weten dat ze geen paaseieren hoeven te zoeken in meer dan een meter sneeuw. De Große Arber heeft vandaag laten weten dat ze nog tot 11 april open zijn om te skieen. Dit gaat voor ons een totaal verknalde Paasomzet betekenen. Gelukkig hebben we het in januari en februari zo goed gedaan dat we er niet zo erg mee zitten.

Wij zijn allebei al de hele week een beetje in de lappenmand. Het is toch een teken aan de wand als je om 23.30 uur naar bed gaat en de volgende "ochtend" om 13 uur wakker wordt. Ahum! Dat de zon zich niet kan laten zien door de heftige sneeuwval, en dat je niet even lekker een frisse neus kunt gaan halen helpt ook niet….

Het vertalen gaat nog steeds langzaam, we zijn inmiddels allebei expert in alle mogelijke vormen van kwakzalverij. Voor veel behandelingen bestaat niet eens een woord in een andere taal! Als ik lees hoeveel subsidie je kunt krijgen van je ziektekostenverzekering om jezelf te laten insmeren met allerlei soorten modder en andere vuiligheid, in wat voor soorten zwavel- en mineraalwater je je kunt laten weken en in wat voor zoutgrotten, sauna’s, stoombaden en dergelijke je kunt gaan zitten op kosten van je verzekering, is het niet verwonderlijk dat de ziektekostenverzekeringen hier zo hoog zijn.

Nog een paar dagen, en dan gaan we een weekje naar Nederland voor de bruiloft van onze beste vriendin. We hebben met nog een heleboel andere mensen afgesproken en hebben er heel erg zin in. We weten nog niet precies welke dag we uiteindelijk gaan rijden, dat heeft niet alleen met de weersomstandigheden te maken, maar ook met alle werkzaamheden hier en ook met onze gezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.