ons hotel

dinsdag 16 augustus 2011

Maria Hemelvaart

Weer een week voorbij, en dus hoognodig weer tijd voor een logje. Het is natuurlijk weer een heksenketel geweest, mede ook door het lange Maria Hemelvaart-weekend. Deze week hebben we een record gehaald: we hebben nu al meer gasten in 2011 gehad dan in heel 2010 bij elkaar. Geen wonder dat we ons zo moe voelen…. Vandaag hebben we weer meerdere aankomsten, waarvan eentje tussen 17 en 19 uur en eentje tussen 20 en 22, en de rest weten we niet, dus we gaan vandaag nergens heen. Er liggen nog meerdere klussen die hoognodig gedaan moeten worden, zoals de boekhouding, een gigantische berg strijkgoed, het resetten van de computer van de telefooncentrale, enz. Ook zou even bijslapen wel leuk zijn…..Ik heb ook plannen om wat nieuwe recepten uit te proberen.

De redding is nabij, in vorm van een nieuwe medewerkster. We weten nog steeds niet of onze zieke medewerkster ooit nog terug komt, en de rest kan het niet meer aan. Eentje heeft zelfs bovenop haar normale contracturen 55% overuren gedraaid in de vorige maand. De dochter van onze klusjesman gaat scheiden en heeft dringend inkomen nodig, dus die komt voorlopig even af en toe bijhelpen. Het is een leuke meid die van aanpakken weet. Gezien haar capaciteiten denk ik niet dat het een enorm blijvertje gaat zijn, maar voorlopig is het voor beide zijden een goede oplossing.

Verder gaat alles zijn gangetje. Natuurlijk zouden we kunnen loggen over meerdere lachwekkende situaties, maar dan bestaat het risico dat we in de reacties weer beschuldigd worden van zeuren of gasten afzeiken, dus dat doen we maar niet te uitgebreid. Ok, eentje dan….Ik kwam een paar dagen geleden terug van het boodschappen doen en wilde de auto in de garage zetten. Er stonden twee onbekende fietsen danig in de weg, midden in de garage. Geen idee van wie die waren, meerdere gasten hebben een fietsendrager op de auto. Ik wil ze verplaatsen en constateer dat iemand de fietsen met een kabelslot vastgelegd heeft aan onze stapel winterbanden die in de hoek van de garage liggen. Pepijn en ik hebben dus met z'n tweeen de zware fiets/winterband-combinatie moeten optillen en verplaatsen. Er heeft zich niemand gemeld om te klagen wat we met zijn/haar fietsen hebben gedaan. Geen idee of ze er nog staan of van wie ze nou waren, we zijn al dagen niet in de garage geweest. Wel zei iemand 2 dagen geleden dat ze toch zo vreselijk moe waren van een hele dag fietsen. Ik moest mij verbijten om niet grappend te zeggen dat het ook wel zwaar fietsen zou zijn met zo'n winterband achter je aanslepend. Misschien waren het namelijk niet hun fietsen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.