ons hotel

woensdag 10 augustus 2011

Ruhetag letterlijk genomen

Gisteren hebben we onze Ruhetag verstandig gebruikt: om te slapen! Zoals de regelmatige lezer mee heeft gekregen is het nogal druk, en hebben we nogal last van slaapgebrek. Heel de middag allebei ronken was dus een nuttige besteding. We hadden 2 aankomsten, die allebei hadden aangegeven tussen 17 en 19 uur aan te komen. Om die tijd kwamen ze ook allemaal netjes aan, dus om half 8 konden we nog even ergens een pizza gaan eten.

Vandaag doe ik alleen het ontbijt, zodat Pepijn even uit kan slapen. We hebben nauwelijks vertrekkende gasten, dus dan hoef je niet tussen de ontbijtzaal en de receptie heen en weer te rennen of met 2 personen te zijn. Aankomende weekend zijn we weer zo goed als vol, gisteren hadden we nog een paar kamers voor het weekend vrij, maar de helft is daarvan alweer verkocht. Op maandag is hier de zoveelste katholieke feestdag in Beieren, Maria Hemelvaart, dus iedereen heeft een lang weekend vrij. Het is vandaag niet zo mooi weer, maar in het lange weekend zou het 24 graden moeten worden, dus dat verklaart de vele last-minute boekingen.

Verder een hoop verschillende gasten in huis: duitsers, oostenrijkers, hongaren, nederlanders, tsjechen, slowaken, belgen, oud, jong, dik, dun, met de trein, met de motor, sportief of relaxed, in voor een praatje of erg op zichzelf. Het is wel een leuke mix. Iedere dag hebben we veel gasten die bij ons eten, het was dus fijn dat we gisteren even een dagje niet hoefden. De mooiste complimenten over het eten kregen we van een gast die al 31 jaar kookcursussen gaf. Toch een goed gevoel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.