ons hotel

donderdag 5 april 2012

München

We hebben lang weer niet gelogd. Zowieso waren we weer lekker druk met van alles. De laatste week van maart waren we een paar daagjes dicht, maar die hebben we hard nodig gehad, voor ditjes en datjes in en om het hotel. We zijn ook nog 2 dagen naar München geweest. Ik heb via de endometriose stichting een specialistische kliniek in München gevonden, die in heel Europa wordt aangeraden als dé plaats waar je moet zijn. Zij waren bereid mij binnen een week te ontvangen voor een second opinion. We hadden wel in 1 dag heen en terug gekund, maar waarom als je toch vrij bent? We zijn heel ontspannen met de trein gegaan en hebben een nachtje voor een vriendenprijsje gezellig bij onze TipTop-collega gelogeerd. Dat hotel is in de buurt van de kliniek. De arts was zeer kundig, hij kwam met een duidelijke diagnose, die geen verrassing maar eerder een opluchting was. De eerste middag en avond hebben we in München rondgewandeld. We zijn nu toch echt tot de conclusie gekomen dat we München niet leuk vinden, hoe hard we het ook proberen.

De volgende dag was het regenachtig en we hadden echt geen zin in München meer. Aangezien we toch een Bayern-ticket hadden, was de logische optie om de trein te pakken. We zijn dus de Alpen ingegaan, naar Garmisch Partenkirchen. Daar hebben we een paar leuke uren doorgebracht voordat we weer terug zijn gegaan richting München, en richting huis. In Regensburg hebben we gezellig gegeten, en met de allerlaatste trein kwamen we in Frahelsbruck aan.

Nu zijn we weer vol in bedrijf. De paasdagen zijn we zelfs nokkievol. Tot ver in het jaar hebben we een boekingsstand waar je eng van wordt, zo vol al! We zijn blij met ons nieuwe personeel, die gaan we hard nodig hebben de komende tijd. Ze zijn ook allemaal erg goed. Reeds op de tweede dag hadden ze alle drie al nauwelijks meer inwerken nodig.
Gisteren was ik natuurlijk jarig, maar we hebben er niets mee gedaan. Ik heb lekker lang uitgeslapen en Pepijn heeft 's avonds lekker gekookt, maar verder was het "business as usual". Op dinsdagavond zijn gezellig een hapje bij de Griek in Zwiesel gaan eten, we moesten een bestelling ophalen in Deggendorf dus we waren toch op pad.

1 opmerking:

  1. Klinkt behoorlijk positief, op de stad München na. Een paar jaar terug heb ik na een stukje Oostenrijk in Garmisch-Partenkirchen overnacht en heb toen vandaar de trein naar Lichtenfels bij Coburg genomen. Dat bavariakaartje heb ik er toen wel uitgehaald. :-)

    Het laatste stuk door de Alpen fietste ik langs een spoorlijn naar Garmisch-Partenkirchen. Je kan er dus nog wat verder met een boemeltje een stukje door Oostenrijk naar het Duitse Füssen. Ondanks het boemelen denk ik dat dat een zeer bezienswaardig lijntje moet zijn.

    In elk geval kwam ik toen ook in München, waar ik overstapte op de trein Regensburg-Nürnberg-Bamberg. Ik had dus even München kunnen bekijken, maar het kwam niet bij me op. Om een of andere reden zie ik het als een soort Eindhoven van Duitsland. Wel belangrijk en groot, maar wat moet je er mee? :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.