ons hotel

zondag 28 oktober 2012

Sneeuw!

Er waren klachten dat we al zo'n tijd niet geblogd hebben.... Het is ook druk, en daarnaast hebben we gewoon niet altijd iets te melden of willen we niet weer een zeikerig overkomende blog schrijven (dat we zo hard moeten werken of dat de gasten zo apart zijn).

Hier sneeuwt het sinds gisteren overvloedig. Het is een prachtig gezicht, de rode en oranje blaadjes nog aan de bomen en dan de witte sneeuw.





Morgen dooit alles al weer weg en wordt het "gewoon" herfstweer. Eind oktober sneeuw is niet ongewoon voor de regio, maar eigenlijk nog best wel ongewenst. Vorig jaar hadden we tot onze vakantie tot diep in november prachtig herfstweer, en hebben we toen de beste novemberomzet ooit gehad. Mensen hebben nu een schok gehad dat het ook wel eens zou kunnen sneeuwen tijdens hun wandelvakantie, dus de boekingen voor de tweede en derde week november gaan heel langzaam. Dit weekend was een topweekend, vanavond is de zondagavond heel uitzonderlijk ook zo goed als vol. Deze donderdag is Allerheiligen, een officiele katholieke feestdag, dus deze week loopt het nog lekker door, met tot nu toe een piek op de vrijdag. Gisteren hadden we een groepje in Duitsland wonende Colombianen in huis. Dat is een erg zeldzame nationaliteit voor het Beierse Woud. De Boliviaanse gast (echt uit Bolivia) werd er erg blij van. Deze mensen werden trouwens ook erg blij van de sneeuw, dit is tegenstelling tot de duitse gasten die altijd wat te zeuren moeten hebben. Eerder deze week hadden we ook nog erg vriendelijke Albanezen. We hadden al vooraf zitten gokken met z'n allen aan de hand van de namen wat voor nationaliteit dat kon zijn, maar hierop waren we niet gekomen. Eentje had een naam wat ook makkelijk een merk schoonmaakmiddel zou kunnen zijn. Het was dat de 4 namen zo spectaculair waren dat je dat niet kunt verzinnen dat we wisten dat het geen fake boeking was.

Nog een weekje en dan zijn we 3 dagen weg naar onze TipTop-collega's in Bad Säckingen, aan de Zwitserse grens bij Basel. Het wordt onze laatste TipTop-vergadering, we stappen er per 1 januari uit aangezien we het direkte nut niet meer zo duidelijk zien. Jammer is het ergens wel om al die leuke lieve collega's te gaan missen, maar alleen voor de borrelpraat betaal je natuurlijk geen contributie.

Boreelpraat hadden we donderdag ook bij de borrel van Internations in Regensburg. Het was die dag extreem rustig in het hotel, dus konden we makkelijk weg. Onderweg zijn we eerst nog langs de accountant geweest en hebben we ingekocht bij de Metro. De boekhouding is eindelijk weer een beetje bij, ik liep door alle gezondheidsperikelen en de drukke zomer ernstig achter. Ach, het is bijna maandeinde, dus ik kan over een paar dagen weer van voor af aan beginnen. In Regensburg hebben we ook nog even in de stad gewinkeld en heerlijk Thais gegeten. We waren nog nooit bij dit restaurant geweest, maar wow wat een aanrader, daar gaan we vaker heen! Ik kan niet zeggen hoe lang wij al geen Thais gegeten hadden, dat moet zeker jaren zijn geweest. Ook in een winkelstraat waren we al eeuwig niet geweest. Heerlijk om gewoon even te slenteren en etalages te kijken met alle tijd in de wereld zonder dat je iets nodig hebt! 

2 opmerkingen:

  1. Jarenlang geen Thais? Dat zou ik nooit trekken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je bedenkt dat de officiele naam voor Albanië Shqipërisë is, en 40 jaar lang hun opperhoofd de naaam Enver Halil Hoxha had, dan kan je daar natuurlijk van alles verwachten qua lettervolgorde. Ze gebruiken gelukkig wel ons schrift en niet het Griekse of Kyrilische. Zou daar wel eens een potje sqrebbl willen spelen. :-)

    Hier in de krant zag ik vanmiddag een prachtige herfst-sneeuwfoto uit München. Dus met veel oranje groen en wit. Kan die foto nog niet op het internet vinden, en zelfs niet 1 die er op lijkt.

    Thais, Vietnamees en Punjabi is altijd lekker, behalve als het gewoon een verkapte Chinees restaurant is.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.