ons hotel

zaterdag 13 juli 2013

Hectisch weekje

Het was een hectisch weekje. Deze week was de ontbijtdame die van de twee de meeste dagen werkt op vakantie, dus wij moesten een aantal dagen achter elkaar extra vroeg op om zelf het ontbijt te doen. We hadden natuurlijk al een man te weinig, en de overgeblevene werkt 1 tot 2 dagen in de week. Ik heb haar dit weekend al gepusht om 3 dagen te werken, dat vindt ze echt niet leuk, maar de komende weken hoeft ze dan echt maar 1 dag per week. Ook hadden wij deze week de organisatie van het activiteitenprogramma en waren we daarnaast allebei nog hondsmoe van het drukke weekend.

Donderdag besloot de router van het internet moeilijk te gaan doen. We hadden afwisselend wel en geen internet, alleen bepaalde websites, alleen ofwel de desktop, ofwel een van de gastencomputers ofwel de laptop, of toch weer allemaal. Gasten klaagden dat ze ineens niet meer in het draadloos netwerk kwamen en toen toch weer wel. Heel eerlijk, de router is net zo oud als ons bedrijf en in de afgelopen 7 jaren is de techniek natuurlijk ook verbeterd. Dat een elektrisch apparaat, wat zo intensief gebruikt wordt, het 7 jaar volhoudt is tegenwoordig een prestatie. Donderdagavond heeft Pepijn samen met telefonisch hulp van vriend Harald in Amsterdam het ding weer aan de gang gekregen. Ze hebben er tot diep in de nacht mee gezeten.

Vrijdag liep ik in de Metro in Regensburg met twee platte karren volgeladen met boodschappen toen de mobiel rinkelde: Pepijn, met de mededeling dat het ding weer stond te stuiteren en nu echt was overleden. Of ik na de inkopen aub naar de Telecom-shop kon die ernaast zit. Daar had men 1 model, en het was eigenlijk "ja of ja", ze stonden er al mee bij de kassa voordat ik goed alle specificaties had gelezen. Serieus of professioneel kwamen de hooguit 19-jarige verkopertjes niet over, en ik kreeg ook sterk het idee dat ze mij stonden uit te lachen. Ik ben geen 14-jarige die een roze blingmobiel met 200 ringtones komt kopen, ik ben een zakenvrouw die een state-of-the-art router voor haar hotel nodig heeft, en zo wens ik ook behandeld te worden. Ik vertelde dus dat ik nog even bij de buren ging kijken (de Mediamarkt dus). Daar hadden ze een wand vol met wel 50 routers van wel 10 verschillende merken. Ik werd deskundig en uitgebreid geholpen, de verkoper wist duidelijk waar hij het over had en wat ik nodig had, en ondanks dat het druk was nam hij alle tijd. Uiteindelijk kostte het apparaat precies hetzelfde als bij de Telecom-shop, maar de service (en ook het apparaat) was toch aanmerkelijk beter. En als het toch niet het juiste was, mocht ik het altijd bij hun filiaal, of die in Straubing of Deggendorf, terugbrengen. Voor deze router waren bovendien allerlei accessoires verkrijgbaar, dus ik heb er gelijk voor een klein bedragje 2 Wifi-repeaters bijgekocht. Pepijn heeft tot heel laat zitten vogelen, maar alles doet het weer.

Ondertussen is het al een week heerlijk zonnig weer (21 tot 24 graden), en dat blijft minimaal nog de hele week zo. We hebben een terras vol met eters, iedereen wil bijbetalen voor een balkon en is in een goede stemming. Zojuist kregen we walkins, ook altijd iets wat bij mooi weer voorkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten