ons hotel

donderdag 19 september 2013

Klusgekte

Deze week is het vanwege het herfstige weer met gasten ietsjes rustiger, maar dankzij een hoop projekten in het hotel is het voor ons verre van relaxed!

Eindelijk na al die jaren hebben we wat aan de vreselijke verlichting op het overdekte terras gedaan. Daar hing nog een relikwie van de vorige eigenaar: een spuuglelijk wagenwiel met ouderwetse lampen eraan. Daarom was het licht daar nooit aan. Tijd om eindelijk eens moderne spots op te hangen! OK, met dit weer wil er geen hond zitten, maar het idee was goed.

Dan waren we nog druk bezig met onze nieuwe Wohlfühloase. De ruimte is nu klaar, Sonja begint vandaag met 3 lokale klanten. Er moet nog een heleboel gebeuren aan de reclame, bijvoorbeeld de website is nog niet aangepast, en er moeten nog folders komen, maar we hebben het zo gigantisch druk dat dat even is blijven liggen. Zowiezo moet er veel aan de website gebeuren, en we hebben ook besloten dat de folders die we 7 jaar geleden hebben laten maken inmiddels zo verouderd zijn dat er nieuwe moeten komen. Er staat nog een foto in van de oude restaurantinrichting! In die jaren is de techniek natuurlijk zo ver veranderd dat je veel zelf kan doen en geen folderbedrijf meer nodig hebt, en we hebben inmiddels ook heel veel mooie foto's die wijzelf en onze gasten, maar vooral ook familie en vrienden, van ons hotel gemaakt hebben. Nu nog even de tijd vinden!

Sinds we onze nieuwe menukaart een paar maanden geleden hebben ingevoerd verkopen we echt veel meer eten. Ook krijgen we steeds meer gasten van buiten. De laatste maanden begonnen we echt problemen te krijgen met opslagcapaciteit en heen-en-weer geloop in de keuken. Als je ineens 50% meer eten verkoopt, loop je dus ook 50% meer onnodige meters in de keuken. Wat 7,5 jaar geleden een logische indeling leek te zijn, hoeft nu niet meer optimaal te zijn. Pepijn heeft dus alle werkbanken van zijn plaats getrokken en eens goed uitgemest. Het is even zoeken waar alles nu staat, maar inderdaad staan de borden dichter bij de plek waar je het eten opschept, de broodmandjes dichter bij de broodoven.
Onder de best verkopende gerechten bevinden zich onze maaltijdsalades. Daarnaast wordt bijna ieder hoofdgerecht geserveerd met een kleine salade. We hebben nu een koelwerkbank gekocht voor in de keuken, waardoor we niet eindeloos heen en weer meer lopen met salade-ingredienten van en naar de koelcel. Daar begonnen we op piekmomenten zowiezo plaatsgebrek te krijgen omdat die ook helemaal volgestapeld staat met 50% meer eten en drinken. De levertijd van het ding zou 2 weken zijn, maar een werkdag later kregen we al een telefoontje "We komen morgen!". Dat telefoontje was op dindagochtend, dus Pepijn kon op onze vrije dag de hele keuken verbouwen. Het was niet heel erg dramatisch, we wachtten op twee aankomsten en het goot buiten. Toen de aankomsten er waren zijn we naar Cham gereden waar we een paar dingen bij de bouwmarkt moesten hebben en zijn we gezellig uit eten geweest. De koelwerkbank staat, is erg praktisch en ziet er goed uit.

Gisteren kon ik ineens met spoed naar Straubing. Er was iets op wat alleen bij een groothandel gekocht kon worden. Aangezien 's middags nog naar de Metro in Regensburg rijden echt te ver is, en ik wist dat het artikel ook bij de (erg kleine) groothandel in Straubing verkocht wordt, heb ik dat maar gedaan. Eigenlijk moest ik ook nog naar de naastgelegen Hornbach voor de dingetjes die de andere bouwmarkten de dag ervoor niet hadden, maar dan werd het echt veel te laat. Je zal altijd zien: ik was op tijd weer terug voor het avondeten en toen was het rustig met eters....Ach nou ja, zo erg is het niet. We hadden bijvoorbeeld nog buitenbeits nodig voor een balkonhek, maar het is toch geen weer om buiten te gaan staan verven.

Het weekend knapt het weer op, en ineens zijn we het weekend bijna vol. Die laatste paar snippertjes komen ook nog vol, daarnet belde er weer iemand voor een kamer. Ook Kerst en Oud&Nieuw beginnen goed te lopen, de eerste paar boekingen zijn binnen. Onder andere van een gezin die al voor de achste keer komen!

2 opmerkingen:

  1. Wow amai hard gewerkt dus maar alleen maar positief!! Mogen wij ook fotootjes zien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk, zo veel klanten, mooie compensatie van begin van de zomer! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.