ons hotel

dinsdag 17 december 2013

Beetje lui

De laatste dagen zonder gasten zijn we nog een beetje lui. We hebben ook niet zoveel te melden. We besteden onze tijd met kleine ditjes en datjes. Zo hebben we woensdag een hele auto vol bij de Metro gekocht, en gaan we morgen weer. Vandaag is het wasgoed geleverd, gisteren kwam de bierbestelling en morgen de broodbestelling. Pepijn is nu de keuken aan het opruimen, terwijl ik de laatste wasjes draai.

Gelukkig is de verkoudheid nu eindelijk grotendeels verdwenen, maar daar kwam gisteravond ineens een ander acuut probleem voor in de plaats: tijdens het flossen kwam mijn hele vulling uit een tand. Ik heb vanmorgen meteen opgebeld en ondanks dat ze eigenlijk geen tijd hadden, kon ik meteen komen. Zonder vulling had de tandarts ook een goed uitzicht op de zijkant van de tand ernaast, en die bleek flink rot. Het werd dus een mega-ingreep van een paar uur. Of beide tanden gered kunnen worden is maar de vraag: er staat eigenlijk alleen nog maar een wortel met levende zenuw overeind, de rest is vulling.Wordt waarschijnlijk vervolgd....

Vrijdagavond zijn we met 2 vrienden die we kennen van de internationale club uit eten geweest in Regensburg en naar de kerstmarkt van Thurn & Taxis. Heel erg gezellig, het werd dus ook flink laat. Morgenavond is de borrel van Internations, erg leuk dat het precies nog in onze vrije dagen valt en we deze keer kunnen (vorige maand waren we in Turkije). Het nadeel is dan wel dat we voor de derde keer in 1 week 100 km heen en 100 km terug naar Regensburg kunnen rijden. We gaan dan ook maar gelijk weer de auto vol laden bij de Metro.

Voor Oud & Nieuw zijn we nu vol, de Kerst loopt erg langzaam. Boosdoener is, zoals wel vaker, de media. Terwijl de skipisten aanstaande zaterdag vrolijk open gaan en er op de Arber ook sneeuw ligt, met de voorspelling van meer sneeuw op vrijdag, wordt er op de radio geroeptoetert dat het in de bergen 10 tot 15 graden zou zijn. Niets van aan, het vriest dat het kraakt, om 13 uur is de hele voortuin nog bedekt onder een dikke laag rijp. Ondertussen zijn de boekingen voor de kerst helaas totaal tot stilstand gekomen. Mensen willen nou eenmaal een witte kerst. Hier in het dal gaan we die misschien dit jaar niet krijgen, maar de skipisten hebben ook nog zo iets als state-of- the-art sneeuwmachines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.