ons hotel

zondag 8 december 2013

Weer thuis

We zijn weer thuis, en direct weer aan het werk. We zijn op de juiste dag naar huis gekomen: er lag nog geen sneeuw en het was mooi windstil weer, en 's nachts werd het slecht weer met behoorlijk wat sneeuw.
Vrijdag hebben we de 218 emails uit de inbox beantwoord, en de was gedraaid. Gisteren moest Pepijn enorm sneeuw ruimen en 's middags zijn we wat kleine boodschapjes gaan doen voor onszelf. We merken dat we zin hebben in winterkost met de voor ons ongewone kou, gisteravond hebben we hutspot gegeten. We hadden zelfs speklapjes en iets wat op rookworst leek gevonden. Nu zijn we druk bezig in kantoor. We mogen van onszelf een beetje uitslapen, maar vanaf 10 uur moet dagelijks de telefoon bemand zijn. We werken dan tot 18 uur, en 's avonds hebben we dan vrij. Op die manier hopen we een hoop werk gedaan te krijgen. We hebben nog zoveel plannen wat er allemaal moet gebeuren voordat we 20 december weer open gaan: menu's bedenken, inkopen, nieuwe folders en website maken, kerstversiering ophalen in het hele hotel, vriezers ontdooien en uitsoppen, enz. Zoals altijd zullen we wel weer tijd te kort komen. We hebben het plan om een paar kamers nog voor de kerst op te knappen laten varen, dat redden we waarschijnlijk toch niet.

We zijn nog niet helemaal vol met kerst en oudjaar, maar de laatste dagen sinds onze thuiskomst lopen de boekingen erg goed. Veel mensen hadden duidelijk het antwoordapparaat afgeluisterd vanaf wanneer we weer telefonisch te bereiken waren. Bovendien ligt er nu sneeuw, en dan krijgen mensen zin in kerst en wintersportvakantie. De kerstboekingen lopen nog erg achter vergeleken bij andere jaren, maar het gaat altijd langzaam en dan komen we toch meestal op het laatste moment nog vol.

Vervelend is dat ik nog steeds zo ontzettend verkouden ben. Ik ben voortdurend buiten adem en heb koppijn, en dat werkt toch niet zo lekker. Verder heeft de afwasmachine het gisteren opgegeven, het rotorblad van de pomp is kapot, dus we moeten morgen contact opnemen met de fabriek hoe we voor de kerst aan een vervangende onderdeel komen. Zelf kunnen we de komende weken die paar dingetjes die we zelf vies maken wel even met de hand afwassen, maar met de feestdagen wordt het een gigantisch probleem als alles met de hand moet.

1 opmerking:

  1. Welkom terug en sterkte met de hoofdpijn.

    Hebben jullie er wel eens over gedacht om echte Hollandse stamppotten op de kaart te zetten? Boerenkool met worst moet in Beieren kunnen scoren lijkt me. Dan wel goede pittigere worst uit Gelderland importeren, kunnen ze eens proeven hoe worst hoort te smaken. :-)

    Zelf heb ik een keer midden in de zomer zuurkool met worst in Rotenburg/Tauber gegeten met een flinke pul Beiers bier. Dus zo vreemd zal het niet zijn. Op de Lüneburger Heide heb ik wel eens prima snert gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen