ons hotel

zondag 16 maart 2014

De eerste wandeling van het jaar

De hele week is het weer echt schitterend geweest, maar sinds vandaag is het duidelijk wat minder. De voorspelling is voor deze week ook niet echt super, al gaan de temperaturen en de zonuren in de loop van de week wel weer omhoog. Het voelt op dit moment een beetje herfstig, en binnen is het zonder kunstlicht echt te donker. We mogen niet klagen, het was de hele week 16 graden en zonnig.

Dinsdag zijn we dan ook heerlijk gaan wandelen. Voor de eerste grote wandeling van het seizoen hebben we het een beetje overdreven met een pittige etappe van de Goldsteig, ik heb nog dagen spierpijn gehad. Mooi was het wel. We zijn eerst naar Engelshütt gelopen, waar we bus 615 genomen hebben richting Neukirchen/Rimbach. Midden in het niemandsland zijn we uitgestapt, bij de bushalte "Abzweig Grafenried": echt alleen maar weilanden en 1 huis. De chauffeur dacht dat we gek waren. We hadden echter een doel: precies op dit punt kruist de busroute de Goldsteig-wandelweg. Vanaf hier ging het bergop richting de Burgstall, een uitloper van de Hohen Bogen waar een grote zendmast van de Bayerische Rundfunk staat. Het was een zeer pittige klim, alsof je onze helling voor het hotel 10x achter elkaar plakt, maar dan kris-kras door het bos over boomwortels, rollende stenen en heel veel bladeren. Bovenaan werden we beloond met een fantastisch uitzicht. Daarna werd het allemaal veel minder zwaar, en na een wat makkelijkere wandeling van 1,8 km kwamen we bij een gasthaus midden in het bos waar we als een houthakker gegeten hebben met spiegeleieren, gebakken aardappels en sla. Na het eten ging het bergafwaarts, en uiteindelijk kwamen we bij station Watzlsteg, vanwaar we de trein terug naar Frahelsbruck hebben genomen. De volgende etappes van de Goldsteig, vanaf Bad Kötzting richting Watzlsteg over de Kaitersberg naar Eck, over de Achttausender naar de Arber, van de Arber naar Bayerisch Eisenstein, en dan naar Schwellhäusl, hebben we allemaal al een keer gedaan. Nu willen we nog van Abzweig Grafenried richting Furth im Wald ( 9 km en niet zo zwaar), en de andere richting vanaf Schwellhäusl naar de Große Falkenstein. Ach, alles is hier mooi en er is nog zoveel te zien en te wandelen. Rond de Hohen Bogen en rond Eck zijn nog zoveel touren die we nog willen doen.Ondertussen is het in heel Lam redelijk rustig. Het is echt een beetje einde seizoen. We waren net in het stembureau (vandaag zijn er hier burgemeester-, gemeenteraads-, en provincieverkiezingen), en daar troffen we de moeder van Steffi. Hun hotel is vanaf vandaag tot 10 april gesloten, net als de meeste collega's in Lam. Wij gaan vanaf komende zondag t/m 9 april dicht. Deze week hebben we nog een paar gasten. De meesten vallen heel oneerbiedig gezegd onder de noemer "vulling": best aardig, maar je ziet ze nauwelijks. De grote verrassing was dat beste vriend Harald aangeboden heeft om volgende week een weekje te komen helpen verven. Dat is natuurlijk een superaanbod wat we meteen aangenomen hebben, alle handjes zijn welkom. Daarnaast is het heel gezellig!

Met Katja gaat het steeds slechter. Ze wil niets meer eten, is heel slap en verdwijnt hele dagen. De prognose is slecht, we zijn er hier allemaal van overtuigd dat het een aflopende zaak is. Zelfs gasten die hier nog nooit waren en de kat niet kennen, vragen voortdurend "Er ligt daar een kat slap te wezen op de vensterbank/stoel/tapijt. Gaat alles wel goed met haar?" Het niet-eten helpt natuurlijk ook niet om weer een grote sterke meid te worden. Wat we ook proberen (verschillende soorten voer, aanmoedigen, dwangvoeren, binnenhouden, veel aaien, etc), niets lijkt enig effect te hebben. Ze lijkt langzaam de wil om te leven verloren te hebben.

Deze week is er een monteur langs geweest die de (voormalige engelse) satellietschotel heeft uitgericht op de Astra 3. Nu nog een nieuwe receiver kopen, en we zouden weer meer nederlandse kanalen moeten kunnen ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten