ons hotel

woensdag 7 mei 2014

Drama slecht weer? Waar?

Time flies....gewoon, met niks eigenlijk.... Alles gaat hier z'n gangetje. De bezetting is normaal voor de tijd van het jaar, ongeveer half vol.
Afgelopen weekend hadden we hier een lang weekend, omdat 1 mei op donderdag viel hadden velen de vrijdag erbij genomen. Helaas werd er al dagen vantevoren geroeptoeterd op de radio dat het beestenweer zou worden, dus waren we lang niet zo vol als eigenlijk de bedoeling zou moeten zijn. Ook last-minute boekingen zijn grotendeels uitgebleven. Ach, het ging weer als altijd: van slecht weer was geen sprake, de gasten hebben zelfs op donderdag op het terras in de zon gegeten. Alleen voor het ontbijt heeft het vrijdagochtend vroeg een beetje gespetterd en voor de rest was het een mooie dag. Op zaterdag was het grijs, maar wel droog. En op de radio ging de DJ maar door over het naderende noodweer.... Geen noodweer gezien, maar wel de omzet van het hele weekend naar de maan.

Gisteren was het hier weer stralend weer en een heerlijke 20 graden. De aankomst waarop we moesten wachten had aangekondigd om 14 uur al te komen. We hadden er dus voor gezorgd dat we de wandelschoenen al aan hadden en dat de rugzak al klaar stond! Het werd een korte wandeling, we waren ook wat moe en we hadden natuurlijk alleen een paar uurtjes 's middags. We zijn naar Rittsteig gereden, vanwaar we een leuke rondwandeling van 5 km gedaan hebben.
Vorige week maandag waren we met 2 medewerkers en de buurman op het Frühlingsfest in München. Dit is net zoiets als het Oktoberfest, alleen iets kleiner en er komen geen dronken buitenlandse toeristen, dus echt voor de Beierse bevolking en zoals het Oktoberfest vroeger was. Ieder jaar organiseert de Beierse Hotelbond dit uitje. Je wordt met de bus opgehaald, krijgt 2 halve liters drinken naar keuze en ruimschoots gratis middageten (broodmaaltijd én een halve kip met aardappelsalade), en wordt 's avonds laat weer keurig thuis gebracht. Pepijn was vorige jaren al meegeweest, en de buurman ook, voor mij en de 2 medewerksters was het de eerste keer. De rest van de medewerksters kon niet of had geen zin, die hebben thuis het fort bewaakt. Het hotel was niet erg vol, en de gasten die er waren aten toch niet bij ons, dus we konden best een dag weg.Dan zijn we weer eens een medewerkster kwijt. Ze kwam een paar weken geleden zeuren waarom er nog geen rooster voor mei was. "Nou, dat is omdat jij zoveel roosterwensen hebt ingediend dat ik geen rooster kan maken". Ik zat met een onmogelijke puzzel: alle weekenden en feestdagen vrij, doordeweeks ook nog een hele schep aanvragen voor vrije dagen, ook geen twee dagen achter elkaar willen werken, maar wel 3 tot 4 keer in de week ontbijtdienst willen draaien.... Zoals een andere medewerkster al clever opmerkte: "dat kan mathematisch helemaal niet". Toen wij tegen de medewerkster in kwestie opmerkten dat het voor de rest van het personeel niet eerlijk was dat zij kerst, oud & nieuw, driekoningen, carnaval, 1 mei, hemelvaart en pinksteren had vrijgevraagd, en zich pasen had ziekgemeld, én nooit een weekend wilde werken, vond zij dat die anderen dat maar te werken hadden "want haar familie was voor haar belangrijk, en anders nam ze ontslag". Nou ja schat, be my guest, vergeet onderweg naar buiten vooral je jas niet. Ik kon haar de hele maand mei maar 4x indelen, dus het was niet alsof de andere medewerkers nu zoveel meer moesten werken als ze er niet meer was. Vanaf volgende maand hebben we 4 maanden geen personeelsprobleem, want onze studente wil de hele zomer fulltime werken. En dan is het al weer oktober, en wordt het al weer rustiger.

Morgen ga ik naar Straubing naar de tandarts: de tijdelijke kroon voor mijn implantaten is klaar. Ben heel benieuwd.

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat de studente de hele zomer FT kan komen werken. Hele personeelszorg minder. En leuke foto op de markt, maar zijn jullie nou zo'n lang/groot stel of de Duitsers zo klein?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Sally: de lokale bevolking is hier klein. Er wordt hier weinig groente en fruit gegeten en weinig melk gedronken. Ik ben 1.74 en Pepijn 1.82 en wij zijn hier groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Good luck bij de tandarts - ik ben ook pas bij de tandarts geweest en wat wordt dat toch allemaal duur!!
  Leuk zo'n Voorjaarsfeest - ziet er gezellig uit.
  Inderdaad vind ik ook dat de Nederlanders tamelijk lang/groot zijn - wij waren in NL en vonden ze allemaal een stuk langer dan vroeger - zal wel de goede groenten/melk/kaas zijn!
  Groetjes uit Canada, Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo fijn dat je heel de zomer geen personeelsproblemen gaat hebben!! Goed zo!

  BeantwoordenVerwijderen