ons hotel

zondag 18 mei 2014

Eindelijk weer een logje

Ineens viel ons op dat we al anderhalve week niet geblogd hadden. Echt geen idee waarom niet. Dit weekend was heel erg hectisch vol, maar voor de rest was de bezetting voor de tijd van het jaar en de weersomstandigheden normaal.

Wel hebben we de afgelopen weken weer een aantal gasten gehad die gewoon wat tijd van je vragen. Onder andere een aantal mensen die erg graag gebruik willen maken van het openbaar vervoer, maar geen dienstregeling kunnen lezen. Zoals het echtpaar wat ons boos vanaf de bushalte belde waarom de bus van 11 uur niet kwam. "Euh...omdat die bus "skibus" heet en erbij staat dat die maar tot 15 maart rijdt...." De mooiste was iemand die bij een reisorganisatie had geboekt die nog met vouchers werkt. Zonder het nummer op de voucher krijgen wij geen geld. Ik vraag dus bij aankomst naar de voucher. Gast:"ja, die heb ik wel gehad van het reisbureau, maar die heb ik meteen weggegooid. De email heb ik ook meteen gewist. Ik dacht, het hotel krijgt toch wel een bevestiging". Gelukkig was de dochter des huizes na een paniektelefoontje van de gast handig genoeg om de boekingscode thuis even uit de email-prullebak te vissen. De gast was zo'n digibeet dat hij niet begreep dat zijn email ook werkte vanaf een andere computer als de computer thuis uit stond.

Vorige dinsdag heb ik nieuwe tanden gekregen. De specialist in Straubing had de definitieve kronen al klaar. Voor iemand die het niet weet, is het echt niet te zien dat de tanden nep zijn. Hij wilde dat ik even langs de kaakchirurg ging om ze te showen, en om meteen een afspraak te maken voor de volgende implantaten. De eerste week van onze bedrijfssluiting in november ga ik dus meteen onder het mes voor nog 2 implantaten aan de andere kant. We hebben dan ook besloten geen vakantie te boeken, en eerst rustig af te wachten hoe de operatie verloopt. Eind november/begin december zijn er toch veel goedkope last-minutes, en als ik mij niet goed genoeg voel om weg te gaan hebben we zowiezo nog een weekje in januari dat we ook traditioneel gesloten zijn.

Overmorgen ziet het ernaar uit dat we geen aankomsten en geen vertrekkers hebben. Dat zou een ouderwetse wandel-Ruhetag kunnen betekenen. Buiten is het op dit moment nog heel koud en heel nat, maar dit zou de laatste slechte dag moeten zijn voordat het zomerse weer vanuit west-Europa onze kant op komt. Dinsdag zou het 23 graden moeten zijn - fantastisch wandelweer! We zitten dus nu enthousiast te brainstormen welke monsterwandeling we gaan doen. Waarschijnlijk wordt het weer een stuk van de Goldsteig-lange afstandswandelweg E6.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.