ons hotel

dinsdag 9 december 2014

Soms mogen we toch een keertje geen pech hebben...

We schrijven dit vanuit zonovergoten Hurghada in Egypte. Op donderdagmiddag laat was ik bij de tandarts, die heeft alles schoongemaakt, de eerste van de 2 wortelkanaalbehandelingen compleet afgemaakt, en de tweede van een soort luchtsluisje voorzien waardoor ik toch mocht vliegen. Volgens de tandarts moest ik 24 uur wachten op eventuele napijn, en mocht ik niet eerder dan 36 uur later in het vliegtuig stappen.
Heel de vrijdag zijn we op zoek geweest naar een geschikte last-minute, en het was nog heel erg moeilijk om iets te vinden. Waanzinnige prijzen, idiote vluchttijden, hotels met slechte reviews, dubieuze airlines, en rond het Middellandse Zee gebied was het overal tussen de 12 en 15 graden en zware regen. We hadden wat gevonden wat op aanvraag was, en 's avonds kwam de touroperator helaas terug met een afwijzing. Hotel en/of vlucht konden niet meer. Later op de avond wilde Pepijn toch nog even gaan zoeken, en toen hebben we uiteindelijk nog wat gevonden door kritisch naar de zoekinstellingen te kijken. Het was wel duidelijk dat er een concessie gedaan moest worden, ofwel qua luchthaven, prijs, weersomstandigheden, hotel of pakketinhoud.

Op zondagochtend stapten we dus in de auto naar Dresden. Yep...dat lees je goed....dat is 3,5 tot 4 uur rijden. We waren al bereid om naar Frankfurt of Wenen te rijden, dus toen kwam Dresden ook in aanmerking. De vluchttijd was geweldig, de airline was prima (Air Berlin), het hotel helemal goed, prijs amazing mét All Inclusive, betrouwbare touroperator. De enige concessie was dus naar Dresden rijden, wat trouwens een schattig kleine luchthaven is met parking direkt voor de deur voor heel weinig geld (EUR 15 op het terrein, EUR 25 voor de garage voor een week!). Omdat het zondagochtend was, hebben we het heel snel gedaan.

Nu zitten we dus heerlijk te genieten bij 31 graden, terwijl het thuis ruim onder het vriespunt is. Het hotel is erg leuk, 5 restaurants, 10 bars, ijssalon, 8 zwembaden, ga zo maar door. In eerste instantie kregen we een minderwaardige kamer, maar de ochtend erna zijn we verhuisd naar de geboekte tuinbungalow. Hier zitten we heerlijk rustig, met voor de deur het rustigste zwembad en geen luide muziek. In Egypte is de entertainment graag luid, kitsch en vals, dus de eerste nacht hebben we niet erg veel geslapen. Nu gaan we maar eens kijken in welke van de 5 restaurants we nu weer gaan eten.

4 opmerkingen:

 1. Ik kan weinig mensen bedenken die het zo nodig hebben als jullie en het zo verdiend hebben door jullie harde werken en alle pijnlijke ellende dit jaar. Geniet met volle teugen en laadt de accu lekker op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijke vakantie en grondig herstel gewenst!

  Emigrant

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel fijne vakantie en lekker uitrusten jullie twee!

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen