ons hotel

donderdag 18 december 2014

Weer thuis

We zijn weer thuis, en meteen druk bezig met de kerstvoorbereidingen. Nou ja, dat proberen we....het is nu donderdag, vanaf zaterdag zijn we weer open, en om te zeggen dat er veel uit onze handen komt...nou nee.... We zijn allebei hondsmoe, en sinds 2 dagen speelt bij mij de welbekende buikpijn weer op. Gisteren hebben we ons naar de groothandel gesleept om in te kopen, het hotel is helemaal vol met kerst, en dit jaar hebben iedere avond echt alle gasten halfpension besteld.

De laatste 3 dagen in onze Egyptische hotelkamer in het hoofdgebouw waren ok, maar veel geslapen hebben we niet. De kamer was direct aan de pool, dus na het ontbijt begon de harde muziek van het entertainment-team, en die hield pas rond 17 uur op. Om 20 uur begon dan de harde muziek van het slechte avond-entertainment waarbij er zeer vals gezongen werd, en dat eindigde om 23 uur. Dan was het uren erna nog onrustig voor de deur met dronken duitsers die niet naar bed wilden. De laatste dag werden we om 06:10 uur al opgehaald, dus we waren de avond ervoor redelijk op tijd naar bed gegaan. Om half 3 was er echter een opstootje op de gang, en waren we dus klaarwakker. Na vergeefs geprobeerd te hebben weer in te slapen, zijn we maar gaan douchen en zaten extra vroeg bij de early breakfast. We kwamen de transferbus in, en de oudere mensen op de eerste rij riepen: "Hé, wat leuk, wat een toeval!!" Dit waren mensen uit Dresden waarmee we vorig jaar de rondreis in Turkije hadden gedaan, en waarmee we de tweede week in het hotel in Belek hadden gezeten. Wat is de wereld toch klein. Zij hadden een Nijlcruise gedaan.

De luchthaven van Hurghada is een van de merkwaardigste die we ooit gezien hebben. Zowiezo stelde de veiligheidscontrole niets voor, je mocht gewoon met alles in je zakken door het poortje lopen, niemand fouilleerde iemand, de laptop hoefde niet uit de tas, je jas hoefde niet uit, de vloeistoffen hoefden niet uit de tas. In veel andere derde wereld landen was dat toch jaren geleden al een stuk beter georganiseerd. Het duty free gebied achter de controle was ook echt de idiootste die we ooit gezien hebben. In een aangebouwde tent was een soort bazaar ontstaan van allerlei handelaartjes. We grapten over de "tax free souk".

Om de gate te bereiken moest je door het zelfbedieningsrestaurant, wat ook tegelijkertijd diende als nooduitgang....
  

De vlucht van Air Berlin was weer prima, we hadden weer 3 stoelen met zijn tweeen, en de piloot was zo aardig even over de pyramides te vliegen. Je kunt duidelijk zien hoe ver de bebouwing van de miljoenstad Cairo al is opgerukt. Dat lijkt nog dichterbij te zijn dan 4 jaar geleden. Eeuwig zonde, juist dat gevoel midden in de woestijn te staan was zo speciaal.

Terug naar huis rijden was best wel zwaar, we waren natuurlijk Europese tijd half 2 al wakker. We hebben dus extra veel koffiepauzes ingelast, en zijn zonder problemen thuis gekomen. De kat was heel blij ons te zien, en na uitgebreid knuffelen wilde ze heel graag naar buiten. Vijf minuten later was ze al weer terug, met vers gevangen muis. Kadootje! 

Uiteindelijk hebben we best een aardige vakantie gehad, zeker voor het (weinige) geld wat wij betaald hebben. Het eten in het hotel was fantastisch, we zijn niet ziek geworden, en de reis was heel goed georganiseerd. We zouden best nog wel eens naar Egypte gaan, maar dan naar Luxor of een Nijlcruise. Per slot van rekening willen we graag altijd wat zien, en dat heb je in Hurghada niet. Dat wisten we van te voren, en gezien de voorafgaande periode van vermoeidheid en ziekte was het ook goed zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.