ons hotel

woensdag 28 oktober 2015

Oscar-waardig flessentrekken

Vanmorgen had Pepijn de vroege dienst. Hj had alle vertrekkers al gehad, op eentje na, en de rekening lag klaar. De gasten van deze kamer komen langs en zonder iets te zeggen gooien ze de sleutel over de balie en marcheren de deur uit. Pepijn erachter aan met de rekening in de hand: "Vergeet u niet iets?" Ze renden naar de parkeerplaats en sprongen in de auto, en wilden gas geven terwijl Pepijn net bij de auto aan kwam. Hij weigerde opzij te gaan en eindigde zittend op de motorkap, waar hij bleef zitten. Ondertussen belde hij met de politie dat we een flessentrekker hadden. Die wilden niet komen, volgens hen was het geen strafbaar feit om zonder te betalen te vertrekken, maar "een verschil van mening over de rekening". Nou, dat hebben we even nagekeken, en wegrijden zonder een gerechtvaardigde rekening te willen betalen is in Duitsland wel degelijk een strafbaar feit (valt onder bedrog/oplichting). Pepijn belde dus intern met mij of ik even met onze autosleutel naar buiten kon komen. Ik heb de auto uit de garage gereden en hem voor de gewraakte auto gezet. Zo.....klaar....die gaat nergens meer heen.....

Volgens de gast mochten we dit niet, want dat was gijzeling, en hij belde zelf de politie. Nu wilden ze wel komen. Juridisch gezien is dit echter helemaal geen gijzeling, dat is namelijk alleen als je een onschuldig iemand vast houdt of ergens toe dwingt. Wat wij deden staat zelfs in het duitse wetboek en heet "Selbsthilfe": als je het slachtoffer geworden bent van bedrog of flessentrekkerij, mag je de uitgang blokkeren om zo toch je geld te krijgen of eventueel gestolen spullen terug te krijgen. Je mag iemand zelfs beetpakken, fouilleren of in een kamertje opsluiten (doen winkels met een winkeldief tenslotte ook).

Inmiddels was er natuurlijk een oploopje ontstaan van enige nieuwsgierigen, zowel buiten als binnen voor het raam. Iedereen vond het maar wat amusant, in de categorie "haha, poging lekker mislukt, en nu betalen vriend!" Vervolgens werd het amusement nog groter toen de vrouw ver van mij of Pepijn verwijderd theatraal in elkaar zakte en op het asfalt ging liggen kermen alsof ze Julia Roberts was. Ik zou haar iets aangedaan hebben. Ik bleef heel rustig en zei "mevrouw, de surveillanceauto moet uit Bad Kötzting of Furth im Wald komen, dus dat duurt wel minimaal 30 tot 45 minuten. Lijkt me in deze tijd van het jaar wat koud om zo te blijven liggen op het asfalt. Sta nou maar gewoon op, iedereen staat u uit te lachen". Ze stond resoluut op, riep "hou je muil, domme koe!" en ging in haar auto zitten. Gelach natuurlijk. Binnen stonden een aantal gasten en een medewerkster voor het raam die meteen zeiden een verklaring af te willen leggen dat wij die vrouw niet aangeraakt hadden, en dat de man het was die Pepijn had geprobeerd aan te rijden. Eén mevrouw was zo lief dat ook daadwerkelijk op papier te zetten. Toen de politieauto erg lang op zich liet wachten, kwamen de flessentrekkers ineens met de mededeling dat ze toch gingen betalen. Toen er afgerekend was en Pepijn de auto weggereden had, bleven ze nog een tijdje beduusd in de auto zitten voordat ze zelf weg reden. Ondertussen begon binnen iedereen te lachen toen die mevrouw zei "Ach kijk die twee kleuters eens beteuterd kijken in hun auto....ze kunnen nog steeds niet bevatten dat het plannetje mislukt is...."

Ik belde ondertussen de politie dat hun inzet nu niet meer nodig was. De reactie van de agent was legendarisch. Het bleek dat ze niet echt haast hadden gehad om te komen, en "dat in hun ervaring dit soort dingen zich vanzelf oplossen". Dus.....als ze nou maar langzaam genoeg hierheen zouden rijden de flessentrekkers er genoeg van zouden krijgen en zouden betalen..... En ik weet nog van de aanrijding van onze medewerkster dat als de politie niet ter plaatse is geweest er dus ook geen schriftelijke melding in het logboek staat. Zo los je dat soort onzin dus Beiers op....

4 opmerkingen:

 1. Ongelooflijk..dit is er weer 1voor in het herinneringen book.. jeetje ....

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Belachelijke actie van de politie, maar knap opgelost door jullie en fijn dat je getuigen hebt want dat zijn van die rottige geintjes van zulke gasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waren het Duitsers? Het lijkt me letterlijk vertaalt 'halts maul, blöde kuh'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat er uiteindelijk toch betaald is!

  Vreemde mensen lopen er rond op deze Aarde.

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen