ons hotel

maandag 14 december 2015

Dooie boel

Onze vrije dagen kabbelen voort. We merken dat er weinig uit onze handen komt, maar dat maakt niet uit, want er gebeurt ook niets. Geen telefoon, nauwelijks email, er loopt niemand op straat, het is officieel dooie boel in het Beierse Woud. En ondertussen slapen we veel. Heerlijk. De kat doet lekker mee en ligt hier naast het toetsenbord te suffen.

Vanaf morgen moeten we weer een klein beetje in beweging komen. Morgen belt de bakkerij met de bestelling en woensdag de wasserij. Woensdag gaan we zowiezo naar Regensburg vanwege Internations, dan kunnen we bij de Metro alvast een aantal niet-bederfelijke dingen zoals servetten en wijn meenemen. Donderdag moeten we bij de bezorg-groothandel bestellen en vrijdag doen we een bierbestelling.We zouden eigenlijk vrijdag open, maar vanwege geen sneeuw hebben we geen boekingen voor het weekend en komen de eerste gasten pas volgende week dinsdag. De skipistes blijven ook dit weekend nog gesloten. Gelukkig zijn de kerstgasten nooit zo geinteresseerd in de skipistes, die komen voor het lekkere eten en de gezelligheid. We zijn dus al bijna helemaal vol geboekt voor kerst.We zijn vandaag al een beetje aan het brainstormen wat we gaan inkopen.

Het is ook de perfecte week voor onderhoud: vandaag hebben we van het energiebedrijf een nieuwe stroommeter gekregen, morgen komt de verwarmingsmonteur voor onderhoud aan de ketel, er lag een kaartje van de schoorsteenveger dat hij aan de deur was geweest en zelf was ik vandaag bij de tandarts.

Omdat het buiten nog zo warm is, zijn we niet echt in kerststemming. Pepijn heeft gisteren de winterbanden gemonteerd, zo laat in het jaar waren we er nog nooit bij. Een vriend van ons vroeg of we woensdag mee gingen naar de kerstmarkt, als we dat doen dat is het vanwege het gezelschap en niet vanwege de kerstmarkt. Pepijn heeft gisteren ook de sneeuwfrees winterklaar gemaakt, maar het is twijfelachtig of we die de komende tijd nodig gaan hebben.

1 opmerking:

  1. We hebben hier, net als bij jullie, geen sneeuw. Het zal wel een van de eerste keren zijn dat we een groene Kerst hebben. Mijn allerbeste wensen voor een Prettige Kerst en een Voorspoedig en Gezond 2016.
    Groetjes uit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.