ons hotel

vrijdag 8 januari 2016

De rust is weergekeerd

Zo, we hebben het weer achter de rug. Zoals Pepijn al zegt: 5 weken werken in 2 weken gepropt. Nu zijn we erg moe, maar het was gelukkig gezellig met de feestdagen.Tijd om puin te ruimen, de was weg te werken en de kerstversiering naar beneden te halen.

Sinds een paar dagen ligt het toerisme hier geheel op z'n gat. Er is nog steeds erg weinig sneeuw gevallen. De skipistes zijn weliswaar eergisteren eindelijk open gegaan, maar er ligt slechts een klein beetje kunstsneeuw. We hebben gisteren al 2 keer de traumahelicopter gehoord, er gebeuren veel ongelukken omdat onverantwoordelijke mensen vinden dat ze persé moeten skieen. Er schijnt ook een bordje bij de kassa van de skilift te staan dat de sneeuw slecht is en dat mensen op eigen risico skieen.

Wij hebben de hele week al tussen de 2 en 6 gasten. De beslissing is dan ook genomen dat we aanstaande zondag 2 weken dicht gaan. Het is altijd de tweede en derde week van januari erg rustig, en de weersvoorspellingen wijzen niet op veel verbetering op de korte termijn. Het is zonde van de stookkosten en de personeelsinzet om open te blijven.

We willen misschien even een paar dagen naar Nederland, maar we hebben nog een berg administratie te doen en bovendien is het nog steeds kwakkelen met de tandjes. Op 30 december heeft de tandarts in Straubing een noodoperatie moeten doen aan de kaak: opensnijden en een zware ontsteking eruit. Volgens hem was het kaakbot weggevreten en kon hij zo de tandwortel zien. De tijd zal het leren of ik deze tand wel mag houden. Ik kom net van de andere lokale tandarts, het gaat alsmaar niet beter, maar niemand kan vinden waar de ellende vandaan komt. Probleem is dat de ontsteking direct naast mijn implantaten zit en men bang is dat het misschien overslaat. Nu ga ik dus eind januari weer naar de kaakchirurg en waarschijnlijk zal er dan een erg zware operatie volgen ergens in februari.

Dan zijn we op dit moment ook bezig naar een andere bank te wisselen. Sinds onze oude bank een nieuwe directeur heeft, doen ze daar ineens over alles moeilijk. Prima, dan gaan we toch naar een ander. Ze schijnen meer kleine zelfstandigen weg te hebben gepest, mijn tandarts is Straubing wist vorige week ook het nodige te vertellen. Het is wel een beetje suf dat sommigen, ondanks dat we allang de nieuwe gegevens hebben doorgegeven, stug van onze oude rekening proberen te blijven afschrijven. De grootste zondaar is de gemeente Lam. Pepijn heeft ze net een fax gestuurd nadat ze voor de vijfde keer hebben geprobeerd van de foute rekening af te boeken, terwijl er al 3 keer over gecommuniceerd is dat dat niet gaat lukken. Ze hebben daar waarschijnlijk nog een kater van de feestdagen, tegen een betonnen muur praten is zinvoller. Duitsers en efficient....yeah sure.....

2 opmerkingen:

  1. Net zo efficient als Ameikanen..?

    Wat een gedoe met die tandartsen zeg, daar wordt je ook moedeloos van. Ik wordt al beroerd als ik het lees.

    Gr petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sterkte met de tegenslagen!

    Bemoedigende groet,

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.