ons hotel

zaterdag 16 januari 2016

Sneeuw

Sinds een paar dagen is het hier heerlijk aan het sneeuwen. Vannacht is er op de Arber 25 cm bijgekomen. De pistes en langlaufloipes gaan een voor een open. Ook op onze hoogte is nu eindelijk alles wit, en Pepijn kan iedere dag de parkeerplaats flink onder handen nemen. De verleiding is groot om niet te ruimen als je toch dicht bent, maar als er iedere dag veel sneeuw zou vallen, dan ligt er volgende week zo veel dat er geen doorkomen meer aan is.

Met pijn in het hart hebben we moeten beslissen dat we niet naar Nederland kunnen. Mijn kaak is vrijdag weer opengesneden, er zit nu een drain in. Maandag neemt de tandarts kontakt op met de kaakchirurg dat ik een spoedje ben en niet nog 2 weken op de consultatietermijn kan wachten (en nog langer op de operatie). Het blijft een raadsel wat dit allemaal veroorzaakt.

Nu we toch thuis blijven, en de sneeuw zo mooi is, hebben we besloten een week eerder weer open te gaan. Er zijn nog geen boekingen gemaakt voor die week, maar de online boekingssystemen staan wijd open vanaf de 22ste.We zien wel of er boekingen komen, zo niet, blijven we nog een paar dagen dicht.
Ondertussen hebben we het druk met werk. We zijn natuurlijk voor de feestdagen niet thuis geweest, dus ligt er nog achterstallige boekhouding waar we niet aan toe gekomen zijn. Ook hebben we gisteren samen met onze part-time medewerkster maar eens de kerstspullen weggeruimd.

Dan waren we deze week een bofkont. Ons koelbuffet in de ontbijtzaal doet al een tijdje moeilijk. Waarschijnlijk is er een koelleiding ondicht, waardoor de koelvloeistof langzaam verdampt. We hebben het al een paar keer laten nakijken en bijvullen, maar dat is iedere keer een duur geintje, en het helpt slechts tijdelijk. Een nieuwe kost echter een paar duizend euro. Via iemand in de buurt hebben we nu een koelbuffet kado gehad van een gesloten bakkerij. Hij wilde er niets voor hebben, zelfs geen kratje bier, het ding stond alleen maar in de weg. We moeten er een klein beetje werk aan doen, qua schoonmaken en een nieuw roostertje monteren, maar hij doet het! Dan plaatste een collega op de dezelfde dag een oproep op Facebook dat hij van een aantal oude TV's afwilde omdat hij nieuwe had gekocht, en wie ze wilde hebben. Keurige TV's, en aangezien wij hier voortdurend TV's kunnen gebruiken (dan heeft iemand weer de aan-uit-knop lam gemaakt, alle netten gewist, iets over de tv geknoeid, de afstandsbediening zoek gemaakt, heeft een tv om onduidelijke redenen geen beeld of geluid, etc), waren wij er wel blij mee.


1 opmerking:

  1. Fijn die meevallertjes bij die tand/kaak ellende! Ik weet hoe vervelend het is om elke keer wat te hebben en niet meer op je lijf/mond/gezondheid kan vertrouwen en blijft klungelen. Sterkte met je kaak en geniet van de vrije momenten (door de administratie te doen ��...moet anders ook nog erbij in werktijd gebeuren)! Ingrid (SE)

    BeantwoordenVerwijderen