ons hotel

donderdag 28 juli 2016

Hoogseizoen

Langere tijd geen blog? De meesten weten het al: hoogseizoen! Het is hier op het moment een gekkenhuis. We komen nauwelijks aan genoeg slaap toe, en we hebben allebei last van onze voeten van het vele lopen.

Deze week hadden we een aantal gasten die hele rare dingen deden. De kat vond eerst de pindasaus best wel lekker, maar daarna ging het niet zo goed meer met haar.

Pepijn kwam deze week naar buiten, en gasten hadden aan de voorkant van het hotel alle stoelen en tafels van het openbare terras bij de hoofdingang vol gelegd met hun net zelf gewassen ondergoed. Er kon niemand meer buiten eten, en voor aankomende gasten is dit natuurlijk geen reclame. We zijn een driesterrenhotel, geen daklozenopvang! Pepijn heeft aan de kamerdeur geklopt met een wasrekje. Het zag er echt niet uit. Jammer dat Pepijn de gasten eerder tot de orde geroepen had dan dat ik een fototoestel kon pakken......

Dan hadden we gasten zonder topografisch besef die dachten een dagtochtje naar Polen te maken. Het hotel ligt aan de Tsjechische grens, niet aan de Poolse. Daar moet je nog even 500 km door Tsjechie voor rijden.... Andere gasten wilden weten of Tsjechie buitenland was. Ze hadden namelijk geen groene verzekeringskaart voor de auto, iets wat op zijn minst aangeraden wordt voor rijden in het buitenland. Vervolgens kwam de vraag of je die ook nodig had als je maar een paar uur een tripje naar Tsjechie ging maken. "Het is nog steeds buitenland, meneer, ook voor een paar uur."

1 opmerking:

  1. Wat vreemd dat mensen denken hun was buiten op de stoelen te hangen? OLH heeft rare kostgangers!
    Wij wonen 60 km van de U.S. grens en natuurlijk hebben we ook een paspoort nodig. Mensen hebben soms geen idee van afstanden en grensen, hier denken ze dat ze "even" naar Vancouver kunnen rijden, een afstand van verder dan Amsterdam-Rusland en dan nog verder...
    Wens jullie beiden succes met hotel/restaurant, jullie werken zooo hard!
    Groetjes uit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen