ons hotel

vrijdag 23 december 2016

Kerst enzo

En toen was het ineens al weer kerst! Gisteren zijn de eerste gasten aangekomen, vandaag komt er echt een grote stoot. We zijn er redelijk klaar voor. Het menu voor de komende weken is gepland, we waren woensdag bij de Metro voor een auto vol eten, vandaag komt de leverancier nog met een vrachtwagen vol zooi, en het is niet meer te zien dat het hotel een paar dagen geleden nog op zijn kop stond met klusspullen. We hebben het weer gehaald om alles af te krijgen, zoals ieder jaar.

Dit jaar zijn we niet helemaal vol met kerst, we hebben nog een paar kamers. Dat komt grotendeels door de ligging van de feestdagen in het weekend. Mensen hebben gewoon dit jaar niet zoveel dagen achter elkaar vrij. Ach, dat heb je eens in de paar jaar, we hebben dit jaar geboft met vele andere lucratieve lange feestdagweekenden, en volgende jaren  hebben mensen weer 4 of 5 dagen achter elkaar vrij. Met Oud &Nieuw zijn we wel vol. Als je dan niet vol bent, dan doe je echt iets niet goed in onze regio. Wel zien we dat het 2 januari volledig op zijn gat valt, dat heeft weer te maken met het probleem dat ook 31 december en Nieuwjaarsdag in het weekend vallen.

We hebben de afgelopen dagen redelijk wat sneeuw gehad, en het is nog wit en glad bij ons, maar de komende dagen zouden de temperaturen stevig moeten gaan stijgen, dus helaas wordt het dit jaar weer geen witte kerst. We krijgen wel neerslag, maar jammer genoeg is het dan te warm en komt het bij 5 tot 8 graden als regen naar beneden. De komende 16 dagen is er volgens het lange-termijnweerbericht geen vlok sneeuw te verwachten. Zoals de laatste jaren hebben we dan ook de beslissing genomen om de tweede en derde week van januari te sluiten, na het lange Driekoningenweekend. Je ziet de tendens al: er wordt voor dat lange feestdagweekend nauwelijks iets geboekt, en daarna valt het helemaal stil. Mensen hebben in januari zowiezo geen geld en geen vakantiedagen, en als er dan weer eens geen sneeuw ligt, dan blijft het helemaal een dooie boel. Dan leg je er qua verwarming en personeelskosten alleen maar gigantisch op toe als je open blijft. Ik zit stiekum te hopen op een leuke last-minute reis voor onszelf, we hebben ons tegen die tijd 2 maanden helemaal uit de naad gewerkt, dus doe maar een weekje of zo een strandstoel met een goed boek.

Kerstkaarten schrijven is er dit jaar weer niet echt van gekomen, dus bij deze iedereen fijne feestdagen gewenst. Degenen die langer meelezen weten het al, een nieuw logje moet meestal wachten tot na de feestdagen. Tot in het nieuwe jaar!

3 opmerkingen:

  1. Succes met de feestdagen. Dat evt reisje klinkt goed, zeker na al dat geklus van jullie.
    Fijne feestdagen en een goed en gezond 2017.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook van mij de allerbeste wensen voor de Kerst en een Gezond en Gelukkig 2017. Jullie werken zo hard, een vakantie is beslist nodig. Hier hebben een aardige lading sneeuw, veel sneeuw ruimen. Dus gaan wij voor 2 weken met een cruise naar South Caribien.
    Groetjes uit een wit Canada, Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Natascha en Pepijn ook de beste wensen voor nu t/m volgend jaar:
    https://ximaar.wordpress.com/seizoensreflectie/

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.