ons hotel

maandag 20 februari 2017

Sneeuwloos

De nieuwe tactiek heeft gewerkt: we hebben een nieuwe auto besteld. We moeten er 3 tot 4 maanden op wachten. Deze dealer was waarschijnlijk ook zonder telefoontje vooraf wel iets beter geweest. Het is een hele grote vestiging waar ze veel bedrijfsauto's verkopen, en zo dicht bij Regensburg zien ze natuurlijk ook meer mensen, en meer verschillende soorten mensen. We zijn blij dat de kogel eindelijk door de kerk is, het was een zware bevalling. Het is een Renault Kangoo geworden.

Ondertussen zijn de temperaturen hier zo drastisch gestegen, dat we zelfs 's nachts niet meer in de min gaan. Onze terrasplanten die 's winters in het archief overwinteren beginnen zelfs al knoppen te krijgen. Deze week wordt er veel regen verwacht, dus dat was het dan met de sneeuw. Vorige week was het tenminste nog zonnig, nu zou het ook nog hard moeten gaan waaien. Het is buiten ongezellig grijs.

Bedrijfsmatig zijn de huidige weersomstandigheden (en elke paar uur veranderende verwachtingen) natuurlijk niet bepaald goed voor de omzet. Dit weekend waren we ineens bijna helemaal vol - geen idee waarom eigenlijk - maar voor de rest is het teleurstellend. We zijn allebei een beetje grieperig en dus hangerig, dus in dat opzicht vinden we het niet zo erg dat het rustig is. We zouden meer kunnen doen als we de energie ervoor hadden. De oproepkrachten klagen natuurlijk dat ze zo weinig diensten krijgen, maar dat is helaas het risico van oproepkracht zijn. We gaan net als vorig jaar de laatste 2 weken van maart dicht, dan is er helemaal geen interesse in kamers. Het zwembad gaat dan ook 3 weken dicht.

Vandaag was ik met de kat bij de dierenarts. Ze begint nu echt heel erg oud te worden, en heeft de laatste tijd wat kwaaltjes. We hebben dus even wat bloed af laten nemen, en haar even goed laten doorchecken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten