ons hotel

vrijdag 18 juli 2008

Walhalla

Gisteren duurde het tot half 2 voordat we weg konden, maar toen kon de rustdag beginnen! We zijn eerst naar Walhalla in Donaustauf gereden. Nu denkt iedereen ????? Dit is Walhalla:
Het is een soort triompftempel (het is een kopie van het Partenon in Athene) waar grootheden uit de duitse geschiedenis geëerd worden. Het is overigens gebouwd in de tijd dat Duitsland 1 land werd, en nationalisme "gekweekt" moest worden. Nu zou zoiets misschien eerder een nare bijsmaak op kunnen roepen. Meer info vind je op de officiele website. Vanaf de voorkant heb je een prachtig uitzicht over de Donau en Regensburg in de verte. Helaas waren de batterijen van de camera leeg, dus hebben we zelf geen foto’s. 
Daarna ging het naar Ikea, waar we wat kleine dingetjes nodig hadden, we waren zo weer buiten. We zijn nog even het winkelcentrum ingedoken, maar hebben niks gekocht. Onderweg naar huis kwamen we een wegafzetting tegen, en werden we omgeleid over een onbekende weg. Dat leidde ertoe dat we langs een leuk Grieks restaurant kwamen in Nittenau, waar we lekker gegeten hebben. Bij thuiskomst was de inbox overspoeld met email, en dus konden we meteen weer aan de bak.
De man van Regina belde net, ons brekebeentje heeft weer wat. Dit keer is ze te hard ergens afgesprongen en heeft haar enkelbanden verrekt. Ze moet minimaal 2 weken met haar pootje omhoog zitten. Weer uit de roulatie! Petra neemt deze week al haar diensten over, maar dat is dus eigenlijk veel te veel. Vorige maand was ik op haar verjaardag en daar was haar vriendin, die bij een collega vakantiewoningen schoonmaakt. Nu hebben we gevraagd of die ons misschien tijdelijk uit de brand wil helpen, en dan daarna af en toe als backup wil invallen bij vakantie of ziekte. De komende weken is het vreselijk druk (dat redt niemand alleen) en Petra is vanaf 9 augustus ook nog 2 weken met vakantie. Echt veel hulp van ons is niet te verwachten, wij lopen al achter met een kantoor vol "nog te behandelen" papierellende, en gaan al iedere dag om 2 of 3 uur ‘s nachts naar bed. Via via hebben we vanaf volgende week een jongen die 1x in de week de tuin een paar uur komt doen. Het is voor ons een moeilijke periode, waarin we enorm aan het groeien zijn en dus steeds meer handen nodig hebben, maar we kunnen niemand een vaste aanstelling bieden.
***UPDATE***
Helaas is er toch een kink in de kabel gekomen met de vriendin van Petra. Het heeft te maken met haar baas die dwars ligt. Als je in Duitsland meer dan 1 oproepbaan hebt, moet je dat melden bij al je werkgevers en die kunnen goedkeuring weigeren. Het probleem is namelijk dat je met al deze minijobs samen niet boven een bepaald bedrag mag komen, en als werkgever ben je er natuurlijk niet blij mee als je werknemer zijn uren ergens anders loopt vol te maken. Vette onzin echter in dit geval, want die baas schijnt erg weinig uren voor haar te hebben (af en toe een eindschoonmaak van een vakantiehuisje). Dat is ook de reden dat ze er wat naast zoekt. Vandaag hebben we maar weer een advertentie opgehangen in de lokale supermarkt, zo zijn we vorige keer ook aan leuke mensen gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.