ons hotel

woensdag 19 augustus 2009

En wie bent u dan?

Gisteren was het hier spitsuur met walkins zonder reservering. Zodanig dat we even overwogen om na de laatste incheck maar helemaal niet weg te gaan op onze rustdag, aangezien het zo goed liep. Pepijn kreeg op een gegeven moment een telefoontje van ene meneer X dat hij met nog iemand met de motor onderweg was en of we nog kamers vrij hadden. Ze moesten uit Zwiesel komen rijden, dat is normaal zo’n 40 minuten. Toen er precies na die tijd twee motorrijders binnen kwamen riepen we dus meteen "Ah, meneer X?" Nee dus, dit waren andere motorrijders op de bonnefooi, die ons wel heel toevallig in hetzelfde motorboekje als dat van meneer X gevonden hadden. Gelukkig hadden we voor hen ook nog een kamer. Zij hebben er hartelijk om gelachen en toen 5 minuten later meneer X en zijn bijrijder binnenkwamen lagen die ook in een deuk toen we het vertelden. De motorrijders hebben het hier zo naar hun zin dat ze verlengd hebben… Het zou eigenlijk deze week een slap weekje zijn, maar gisteren moesten we dus op stel en sprong weer extra personeel gaan regelen. Vorige week vrijdag had ik al tegen onze vaste gast gezegd dat het volgende week niet zo’n gekkenhuis zou worden als afgelopen week en toen was zijn geamuseerde opmerking dat we dat de week ervoor óók al gezegd hadden.

Nadat we de vele checkins allemaal ontvangen hadden, besloten we laat in de middag toch nog maar even een hapje buiten de deur te gaan eten. Gezien de zeer hoge temperaturen wilden we een goed restaurant met een heerlijk terras, en Pepijn zou wel heel graag Italiaans eten. We zijn dus naar het plaatsje Regen gereden, waar naast elkaar twee uitstekende italiaanse restaurants zitten met een prachtig terras aan de rivier de Regen. We hebben heerlijk buiten gezeten en heerlijk gegeten. In Nederland zou men je voor gek verslijten dat je even 80 km (40 heen, 40 terug) rijdt voor een restaurant. Hier is het echter de realiteit dat als je iets goeds wilt, je er dan ook voor moet rijden. Je gevoel van afstanden is hier heel anders, iets waar we met gasten erg rekening mee moeten houden, niet iedereen wil 80 km rijden.

Wij willen iedereen bedanken voor alle leuke en lieve reacties naar aanleiding van de vorige log. Natuurlijk willen we er niet mee ophouden, Pepijn al helemaal niet. We zijn altijd al voorzichtig geweest hoe we dingen zeggen, en we vermelden nooit namen van gasten of negatieve details waar iemand (behalve hooguit misschien de persoon in kwestie) iets in zou kunnen herkennen. Ook kan het best zijn dat we over iets loggen wat niet deze week is gebeurd. Het verhaal van de motorrijders is gewoon grappig en daar benadeel je ook niemand mee. Ook plaatsen we expres bijna geen foto’s, dan kunnen er per ongeluk ook geen gasten op staan. We hebben ook geen negatieve reacties gehad van gasten of zo, het viel alleen heel erg op dat het er ineens wel wat veel werden. We zullen in de toekomst voorzichtig blijven over wat we schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.