ons hotel

maandag 17 augustus 2009

Het is officieel

Het was net op de radio: hotels in Duitsland hebben erg veel last van "de crisis". Tien procent minder omzet over het eerste half jaar van 2009 is het gevolg. Zelf zijn wij er de eerste 6 maanden nog goed vanaf gekomen, met een plus van 9%. Daarna is het overigens voor ons ook ietsje minder gegaan, we staan op dit moment ook op een minnetje.

Wat ook officieel is, is dat onze voormalige gast zijn rechtzaak tegen ons heeft ingetrokken. Onze advocaat heeft eens een goed gesprek gehad met zijn advocaat wat hij er eigenlijk mee wilde bereiken. De advocaat heeft het heel snel en pijnloos geregeld, die kunnen we vaker inzetten als er nog eens wat is. Moraal van het verhaal: niet te lang zelf blijven modderen. Overigens een interessant punt: je kunt een politieagent die je een blaastest wilt afnemen of een kassiere die bij de supermarkt vraagt in je boodschappentas te kijken niet aanklagen wegens belediging, omdat deze persoon dit vraagt uit hoofde van zijn/haar functie. Dus ook een hotellier die vraagt of je wat gedronken hebt uit de minibar….

We hebben alweer gasten die de hele weblog hebben gelezen. Je weet dat mensen meelezen, maar als ze een week komen logeren en bij het inchecken al op de hoogte blijken te zijn van je hele hebben en houden is dat toch iets anders. Voor mij de vraag of ik nog wel met deze weblog door wil gaan in deze vorm. Aan de andere kant levert het blijkbaar ook positieve reclame op, want mensen boeken wel nadat ze de weblog hebben gelezen. Voor wie er meeleest…het is deze week 26 tot 32 graden en we hebben nog kamers vrij….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.