ons hotel

dinsdag 24 mei 2011

Time flies....

Ongelofelijk dat de vorige log al weer bijna een week oud is! Ongemerkt is de week voorbij gevlogen. Vandaag geen Ruhetag, want we hebben onze allerlaatste gasten in huis via de inmiddels wel genoeg afgekraakte touroperator, en zoals bekend moeten we daarvoor koken. Vandaag ben ik even naar Viechtach gereden. De draad van mijn slotjesbeugel was gebroken, dus dat moest gerepareerd. De afgelopen dagen hebben de gasten ons de oren van het hoofd gegeten, dus moesten er ook heel dringend boodschappen gedaan worden. En ik had zaterdag nog een karrevracht eieren, melk, kaas en vleeswaren gehaald! De orthodontist stond weer versteld van de vooruitgang en ik kreeg weer complimenten over de mondhygiene. Er is nu een ander type draad ingezet, deze zou minder snel moeten breken, minder in mijn wang moeten steken en kan meer trekkracht uitoefenen. De orthodontist denkt dat het hiermee nog sneller zal gaan.

Ondertussen is het hier heel erg warm. Het kwik steeg vandaag boven de 25 graden en tot vrijdag blijft dat zo. Na een kort regen-intermezzo op vrijdag en zaterdagochtend zou het weer warm moeten worden. Het hele weekend heb ik zitten balen in het kantoor boven, de administratie moest hoognodig gedaan worden. Pepijn is druk bezig geweest delen van de website in het engels en nederlands te vertalen of stukken uit de oude website te hergebruiken. Met het zomerseizoen op komst was het wel belangrijk om ook de niet-Duitse toerist binnen te kunnen slepen.
Vandaag werden we verrast met weer een prijs in de bus. Van Zoover hebben we weer een oorkonde gekregen, net als vorig jaar. Ze hebben de naam van de oorkonde veranderd van "Best Hotel" naar "Recommended Hotel". Hopelijk denken mensen niet dat dit een mindere prijs is dan die van vorig jaar.

We hebben gasten van allerhande pluimage in huis. Duitsers, Oostenrijkers, Tsjechen en vandaag zelfs Finnen. Die hadden we in ons lijstje nationaliteiten nog niet. De bezetting is normaal voor de tijd van het jaar. Zowiezo is het moeilijk vergelijken met vorig jaar, aangezien de christelijke feestdagen toen in mei waren en nu in juni. Ook juni wordt dus moeilijk vergelijken met vorig jaar, mede omdat alles vorig jaar compleet op z'n gat lag in juni ivm het WK voetbal. We overwegen volgend jaar juni een paar dagen dicht te gaan als Nederland en Duitsland moeten spelen, dan is het weer zo'n slappe hap met het EK (is standaard in de hotellerie). We overwegen zelfs in november een goedkopere of kortere vakantie te houden, zodat we volgend jaar juni misschien nog enig budget hebben voor een ultra-goedkoop last-minute reisje (en die zijn er tijdens WK/EK, iedereen is net zo leeg als wij). Wie voor volgende week met Hemelvaart nog wat bij ons wil boeken moet overigens snel zijn, de kamers gaan als warme broodjes. Ook Frohleichnam loopt al erg goed, Pinksteren blijft nog een beetje achter maar ook dat gaat helemaal goed komen.

Pepijn heeft de afgelopen week flink pijn geleden. Zeer uitzonderlijk, want Pepijn heeft eigenlijk nooit wat. Het bleek dat hij een peesontsteking in zijn schouder had. Daar kan overigens niet veel aan gedaan worden, het gaat alleen over met rust. Inmiddels lukt het alweer zonder pijnstillers, de pijn is een stuk minder.

Ik had vandaag mijn hielen nog niet gelicht naar de orthodontist of Pepijn kreeg de Keuringsdienst van Waren over de vloer voor een controle of de vorige keer geconstateerde "gebreken" verholpen waren. Gelukkig was het niet onze grote vriend, maar de mevrouw die er de keer ervoor was. Ze vond alles helemaal goed (zoals bij ons te verwachten). Ze is wel kritisch, maar geen irrealistische mierenneuker. Ze vertelde Pepijn dat die andere alleen vervanging was geweest tijdens haar zwangerschapsverlof, en dat die niet meer kwam. Pepijn had geloof ik moeite zich in te houden en niet te gaan juichen. Hij heeft meteen een collega in Lam gebeld die ook zo'n problemen met die kerel had gehad om het goede nieuws te vertellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.