ons hotel

maandag 6 juni 2011

Hemelvaart

Ongelofelijk….Er is al weer een week voorbij gevlogen…. Het was deze week gigadruk, zoals het ook zou moeten zijn als de mensen een lang weekend vrij hebben en het mooi weer is. Zonder Harald en Alwin, die dapper iedere keer de enorme afwas gedaan hebben en de ontbijtzaal gedekt hebben, hadden we het nauwelijks gered. Omdat ze zo geholpen hebben, hadden we 's avonds nog de kans om even gezellig met een drankje te zitten en het is ons zelfs gelukt om iedere avond gezamelijk te eten.
Dinsdag en woensdag was het nog niet zo druk, en hadden we ook geen aankomsten (de grote hoos kwam donderdag). Dinsdagmiddag hebben we met z'n vieren een fijne wandeling gemaakt: door het bos naar het Seepark, door Arrach, door het Klesserwald omhoog naar Trailing, langs de Einödhöfen, via Schwarzeck door Thurnstein naar Lam. In Lam hebben we bij een collega een hapje gegeten op het terras. Het was die dag bloedheet, en we hebben de trommel met broodjes en de 3 liter water nodig gehad, mede omdat de eetgelegenheden onderweg allemaal dicht waren.

Woensdag was het even wat minder weer, wat ertoe leidde dat alle gasten een lange dagtrip maakten naar verder gelegen steden zoals Regensburg en Pilsen. Er was dus 's avonds helemaal niemand thuis. Er moesten dringend nog wat boodschapjes gedaan worden en bij de bouwmarkt hadden we ook nog het een en ander op het verlanglijstje van Sepp de klusjesman staan. Harald en Alwin zijn meegereden naar Cham, en terwijl wij even shopten, bekeken zij het centrum van Cham. Er kwam nog een religieuze processie voorbij. We hebben heerlijk gegeten bij restaurant Caorle van onze goede collega Antonio.

Deze week blijft het redelijk druk (50-60% vol), en richting het einde van week wordt het natuurlijk weer Pinksteren. Het blijft nog even gokken wat het allemaal gaat doen, er is regen voorspeld voor het aankomende weekend en dat remt de boekingen gigantisch af.

Morgen geen Ruhetag vanwege aankomsten, dus Pepijn gaat even 3 minibars ophalen die we via het internet op de kop hebben getikt. Vorige week veroorzaakte 1 koelkast op een kamer ineens kortsluiting, de aardlekschakelaar sloeg er steeds uit. Ach, het beginnen toch wat oudere beestjes te worden. Vorige week heeft Sepp de deur van de defekte koelkast omgebouwd op een werkende koelkast waarvan de deur zo ongeveer uit elkaar viel. Je vraagt je toch af wat mensen met de spullen uitvreten?!? Een kamer is dus nu onverhuurbaar omdat hij geen koelkast heeft. De afgelopen dagen hadden Harald en Alwin die kamer, die drinken hun bier toch bij ons en niet op de kamer. De eigenaar van de tweedehands minibars had er nog 3, dus de eenpersoonskamers krijgen nu een kleinere koelkast. Deze passen onder de tafel, en zorgen dus voor meer ruimte in de kleinere kamers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.