ons hotel

donderdag 23 juni 2011

Beetje druk

Gisteravond in de auto hadden we het erover hoe moe we allebei zijn. We moeten onszelf nog meer in acht nemen, want anders komen we de zomer niet door. De groei van voor de crisis is terug! We hebben nu al bijna 50% meer gasten dan in dezelfde eerste 6 maanden vorig jaar, en de zomer lijkt een nog grotere uitdaging te worden.We moeten er niet aan denken wat we zonder al ons personeel zouden moeten. Het is overigens ook niet verwonderlijk dat ik nu al verlekkerd naar vakanties in november/december kijk.

Gisteren was het vreselijk vies weer: 31 graden en heel erg vochtig. De airco van de auto kon het nauwelijks bijbenen, en bij het open doen van de autodeur kreeg je een vochtige warmteklap. Gelukkig heeft het gisteravond verfrissend geregend en lijkt het ergste nu voorbij. Gisteren was ik naar de groothandel, vandaag is namelijk alweer alles dicht vanwege Fronleichnam, een katholieke feestdag die alleen in Zuid-Duitsland gevierd wordt. Omdat er voor dit lange weekend regen voorspeld was, zijn de boekingen weer eens blijven steken. De regen komt natuurlijk niet (terwijl ik dit typ schijnt buiten de zon stralend). Gisteravond kregen we een paar last-minute boekingen, dus wie weet wat nog volgt…. Gisteravond konden we nog samen de deur uit, er was een bijeenkomst van de Beierse Hotelbond bij een collega die Pepijn kent van de trip naar München. Het werd laat, het was gezellig, dus zo nog maar even een tukje doen.

Niet te geloven: twee weken nadat er om extra kamers gevraagd is, wil de touroperator toch weer een deel van de kamers teruggeven. Reden: "het loopt niet". Nee, gek hè, je hebt het nauwelijks anderhalve week op je website staan en er niet mee geadverteerd. Dan heb je het dus geen kans gegeven. Ik word gek van die lui. We hebben gezegd dat het prima is (lekker meer om zelf te verkopen), maar dat ze niet later die kamers wéér terug mogen hebben. Het is geen flipperkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.