ons hotel

vrijdag 13 januari 2012

Vrijdag de dertiende

Vanmorgen bij het openen van de receptie: Ohhh shit...de computer is nu definitief dood.... Onze onvolprezen Acer-computer (wiens broertje een halve wereldreis heeft gehad, voor wie het nog weet...) die al sinds de dag dat we 'm hadden een hoop kabaal maakte, regelmatig ineens instortte, nooit deed wat je wilde, regelmatig oververhitte, op hete dagen zelfs een icepack nodig had, die al een meermaals gerepareerde harddisk had, die heeft uitgerekend op vrijdag 13de de geest gegeven. Onze vaste gast, die alles van computers weet, had de vorige keer toen er weer een reddingsoperatie aan de computer moest worden gedaan, al gezegd dat er bij de volgende keer echt een nieuwe computer moest komen. Tuurlijk joh, we trekken het geld zó uit de achterzak....

Vandaag moesten we op een aankomst wachten, en eigenlijk moest er ook een nieuwe computer komen en niemand wilde die beslissing alleen nemen. Pepijn heeft dus rond 13 uur de gast op zijn mobiel opgebeld (gelukkig hadden we dat nummer) en hem gevraagd welke tijd hij zou aankomen. Euh...hij was nog op zijn werk...hij was eigenlijk ziek...hij had het veel te druk om weg te komen....einde van het verhaal na alle uitvluchten: hij kwam niet... Goed, die had ons dus lekker onfatsoenlijk tot midden in de nacht hier laten zitten zonder bericht dat hij niet kwam. We kregen het gevoel dat hij heel die boeking helemaal vergeten was. Geen probleem, het was een prepaid-hotelbon, dus betaald waren we toch al. We hebben dus de toko even een paar uur dichtgegooid, nadat Pepijn een aantal winkels in de omgeving had opgebeld wat die hadden staan wat we zo konden meenemen. In Cham hebben we een nieuwe computer gekocht bij een gloednieuwe electronicawinkel en ernaast meteen bij de supermarkt een paar kleine boodschapjes gedaan. Binnen 2 uurtjes waren we weer terug. Nu is het dus zaak om alles te installeren en over te zetten van onze oude computer. Gelukkig hebben we met veel moeite nog het een en ander kunnen redden. Het valt echt op bij de nieuwe computer hoe stil hij is.

Deze week hebben we vreselijk gelachen om de sukkels van de vuilnisdienst. Iedereen heeft hier een vuilcontainer met een streepjescode erop. Normaal gesproken neemt de ophaaldienst alleen het vuilnis uit de container mee, tenzij je een extra container aanmeldt. De buren wilde even testen hoe dom die lui waren en hadden er een rol tapijt op gelegd. VERBOTEN! Dit was voor ons het startschot om een niet-aangemelde container vol met huisvuil aan de straat te zetten, en meerdere buren hadden soortgelijke ideeen. Die sukkels hebben alles meegenomen, zonder zelfs maar naar elkaar te kijken of zo. Zo....opgeruimd staat netjes.....

5 opmerkingen:

  1. Friday 13th...ja ik weet er alles van. Was ok duidelijk mijn dag niet. Mijn computer doet het gelukkig nog. Kan je van mijn auto niet meer zeggen.

    Sinds wanneer moet je trouwens afbellen. Doen ze hier ook nooooit...

    gr petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben hier nog een computer staan met jullie naam er op... we komen alleen pas van de zomer weer jullie die kant op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nou ja in elk geval is er nu een nieuwe computer....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hopelijk krijgen jullie alles terug op de nieuwe geinstalleerd;-)!!! God de vuilnismannen;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Sybren: ja, zoiets had je een tijdje geleden als geschrven op Facebook. Superaardig natuurlijk en we zijn superblij met het aanbod, maar echt haalbaar was het gisteren niet om op stel en sprong "even snel" heen en weer naar Amsterdam te rijden.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.