ons hotel

maandag 2 januari 2012

We hebben het weer overleefd!

Gelukkig nieuwjaar!

Dit jaar liep het erg op rolletjes. We waren met z'n allen goed op elkaar ingespeeld, we hadden genoeg personeel ingeroosterd, en aan onze nieuwe kracht hebben we ook erg veel. Nu zijn we toch wel een beetje moe. De 31ste en de 1ste hebben we erg weinig geslapen, en de komende dagen zijn we nog bomvol. Ook het weekend belooft veel te doen, mede vanwege de feestdag op vrijdag (Driekoningen is hier een officiele vrije dag). Morgen moet ik naar Regensburg voor een aantal essentiele aankopen bij de groothandel (die in Deggendorf is natuurlijk nu definitief gesloten). Ik kijk er nu al naar uit (zucht). Morgenavond gaan we niet koken, al hebben we niet echt een Ruhetag vanwege vele aankomsten.

Wat dit jaar in het bijzonder opvalt, zijn de superleuke gasten. Het was erg gezellig en relaxed, dat werkt zich natuurlijk weer door op ons, en dat valt de gasten dan vervolgens ook weer op. We hadden oudjaarsavond veel aandacht besteed wie we bij elkaar aan een lange tafel hadden gezet (doen we altijd, anders wordt het een erg lange avond), en we zijn trots dat er complete vriendschappen uit ontstaan zijn. De gasten hebben ijverig telefoonnummers uitgewisseld, en gisteravond schoof iedereen in het restaurant vrijwillig bij elkaar aan. Dat de huiswijn in recordtempo opgegaan is, is dan ook niet verwonderlijk.

Onze buren van 2 deuren verder hebben nog een leuk toneelstukje opgevoerd op 30 december. Volgens hen stonden er 2 auto's hinderlijk voor hun deur geparkeerd, en de buurman (die we eigenlijk helemaal niet kennen, nauwelijks contact mee) kwam hier om 23 uur 's avonds luid roepend het hotel binnenstormen en wilde met ons op de vuist gaan. Pepijn heeft hem uit het hotel gezet. Inmiddels waren alle gasten wakker. Die auto's zouden van gasten van ons zijn. Ja? En? Wat moeten wij daarmee? Wij weten ook niet van wie die auto's zijn (hebben andere buren deze week geen bezoek of mensen in hun vakantiewoningen?), ze staan op de openbare weg, en zelfs al zouden we dat weten, de autobezitters zijn volwassen, hebben een rijbewijs, een stel hersens en een eigen verantwoordelijkheid.
Nadat de buurvrouw erbij kwam staan en beiden de ene na de andere belediging aan ons adres riepen (wij waren asociaal, we waren harteloos en we wilden alleen maar geld verdienen over de rug van anderen) en weer bijna met ons op de vuist wilden, hebben we de politie gepolst wat die ervan vonden. Die stelde zich op het standpunt dat het inderdaad niet onze verantwoordelijkheid was waar mensen die hier al of niet logeerden al dan niet parkeerden, en dat als de buren daar een probleem mee hadden, dat zij dan zelf de politie moesten bellen. Die zouden dan komen om de situatie te beoordelen (staat iemand echt hinderlijk of gevaarlijk) en indien nodig proberen de eigenaar van het voertuig te traceren en in het uiterste geval weg te slepen. Dat wilden de buren niet, ze wilden alleen maar rellen. Wij zijn gewoon naar binnen gegaan en ze zijn afgedropen.
Na de gedane arbeid is Pepijn midden in de nacht eens polshoogte gaan nemen wat daar dan verderop in de straat voor onacceptabele toestanden waren. Dubbelgeslagen van het lachen, met de tranen langs zijn wangen lopend, kwam hij terug. Eén van de auto's was van 1 van onze gasten, dat was duidelijk te zien aan de levensgrote reclametekst op de auto. In plaats dat de buurman nou de naam van de gast had genoemd...Ook heeft Pepijn gemeten, en de auto die het meest "in de weg" zou staan, stond 10.20 meter van de garage. De buurman heeft een Suzuki-koekblikje, en duidelijk een rijbewijs bij een pakje boter gekregen. De andere auto was niet van een gast van ons, die reed hier al de hele week rond in de straat voordat wij gasten hadden.

5 opmerkingen:

  1. Wat een druiloren zeg die buren......Fijn dat het verder allemaal zo succesvol is verlopen.

    Happy 2012!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig, wat een buren !!!
    Toch altijd weer knap dat jullie er zo'n feest van maken voor de gasten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zojuist uit nieuwsgierigheid even opgezocht: een Suzuki Jimny heeft een draaicirkel van 10,6 meter. In elk geval, hoe die garage staat moet de draai dus zonder zagen mogelijk zijn geweest, want je hoeft geen volledige cirkel te rijden! Sommige mensen zijn niet te begrijpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een gelukkig, ontspannen en welvarend 2012 toegewenst!
    Dat met die buurman is een potentiële bron voor verder conflict; het klinkt niet goed. Hij kan zich slechts een Suzuki koektrommeltje veroorloven omdát het jullie zo goed gaat, dat is wel duidelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Emigrant: we denken dat het inderdaad gewoon de kift is. Zij hebben vakantiewoningen en die waren allemaal leeg. Heel 2011 is er geen enkele van hun vakantiewoningen ook maar 1 dag bezet geweest. Dat is een prestatie, daar moet je je best voor doen om op de drukste dagen van het jaar geen enkele gast te hebben....

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.