ons hotel

donderdag 7 maart 2013

Sneeuw...lente...toch weer winter..euh...

Het weer is een beetje een flipperkast. Was het eerst bitter koud met heftige sneeuwval, nu is het ineens overdag 10 graden met stralende zonneschijn. De sneeuw dooit hard weg. Nu gaat het in het weekend ineens hard regenen, daarna gevolgd door een nieuw pak sneeuw van minimaal 25 cm. Maart roert zijn staart zullen we maar zeggen. Niemand in onze omgeving heeft hier eigenlijk zin in, de fluitende vogeltjes en heerlijke zonnige dagen bevielen ons eigenlijk wel. Aan de boekingen merk je de onzekerheid over het weer ook, het is rustig. Maart is zowiezo (net als november) altijd een tussenmaand, geskied wordt er niet meer zo veel, maar veel mensen denken dat ze nog niet kunnen wandelen. We krijgen wel al veel boekingen voor mei en juni. Vooral het lange 1 mei-weekend, Hemelvaart en Pinksteren zijn zo populair dat we mensen voor bepaalde kamertypes en/of speciale aanbiedingen al nee moeten verkopen.

Dinsdag zijn we de hele dag voor Piet Snot thuis gebleven, de zakenreizigster belde om even voor 5 uur op dat de plannen gewijzigd waren en dat ze niet kwam. Gelukkig hadden we een crditcardnummer waar we de kosten vanaf konden trekken, maar het was wel jammer van de stralende dag. We zijn maar even door ons buurtje een klein ommetje gaan maken voordat de zon onder ging. Dat moeten we vaker doen, we hebben echt geen conditie meer.

Ondertussen heeft er dinsdag een personeelsadvertentie in de lokale krant gestaan en vandaag in het huis-aan-huis-blaadje, en wordt er vooral voor ontbijtdame erg veel gebeld. Kamermeisje is nog wat minder populair. Vanmiddag gaan we de eerste gesprekken houden. Pepijn heeft de meeste gesprekken ingepland op zondag, een goede truc van werkgevers die willen uitvinden of mensen bereid zijn op zondag te komen. Ik weet zeker dat we er met ontbijtpersoneel uit gaan komen, misschien dat we nog een advertentie moeten zetten voor schoonmaakpersoneel.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor jullie reactie. Inderdaad weer begonnen, nog beetje roestig, maar dat komt wel.

    Jullie blog ook weer aan de RSS reader toegevoegd.

    Een fijne hernieuwde kennismaking.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.